ENGELLİLERİN YENİ YUVASI

ENGELLİLERİN YENİ YUVASI
 
gundemeregli.com-

Canlı Sinevizyon gösterileri ile 4 okulla canlı bağlantı yapılarak okulda bulunan öğretmenlerin düşünceleri alınırken, öğrencilerin mutluluğu da gözlerinden okunuyordu.  

Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi 5 okulda açtığı toplam 6 sınıf için eşzamanlı açılış töreni düzenlendi.

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Neriman Posbıyık himayesinde yapılan etkinlikle ilgili olarak Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunda canlı bağlantı yapıldı.

 

  ve dava arkadaşları olmak üzere tüm devlet adamlarımızı sevgi ve saygıyla anıyorum.

23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Günün öncesinde yöremiz çocuklarını mutlu edecek bir çalışmanın sonucunu görmek ve mutluluğumuzu hep birlikte yaşamak bu günün güzelliğini daha da pekiştirdi. Hiç unutulmaması açısından tekrarlamakta gerek duyuyorum ki; bu ülke toprakları içinde her vatandaşımızın her çocuğumuzun eşit eğitim alma hakkı vardır. Bu gerçeğe olan inancımızla çeşitli bedensel ve zihinsel rahatsızlıklarından dolayı eğitimlerinden geri kalan evlatlarımızı bizler unutmadık. Engellerinden dolayı yaşıtları gibi hayata sımsıkı sarılamayan çocuklarımızın kendilerine uygun ortamlarda eğitimlerini alabilmelerini sağlamak amacıyla arkadaşlarımla birlikte seferber olduk. Ülkemizde eşine az rastlanan bir toplumsal dayanışama örneğine öncülük yaptık.

Bu günde 5 farklı okulumuzdan tam 6 eğitilebilir engelli sınıflarının açılışını gerçekleştirmek amacıyla bir aradayız.8 Aralık tarihinde düzenlediğimiz yardım gecesiyle başlayan projenin sadece 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olmasından ayrı bir kıvanç duyuyoruz. Bu projeye başlarkenki amacımız eğitilebilir engelli çocuklarımız için uygun bir okul ortamı yaratmak ve çocuklarımızı eğitimin olanaklarıyla buluşturmaktı. Bize bu kutlu yolda destek veren herkese teşekkürler. Yine 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz her çalışmada her gayrette bizlerden desteğini esirgemeyen tüm yardım severlerimize ve gönül dostlarımıza ayrıca yaptığımız çalışmalarda desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize de teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Bu katkılar ve yardımlar evet bunların sayesinde bir araya geldiğimiz bu bahar gününde hepimizin kalbinden geçen tek şey engelli çocuklarımızı mutlu etmek. 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER