Erdemir İlkokulundan yeni bir rekor daha

Erdemir İlkokulundan yeni bir rekor daha

Erdemir İlkokulundan yeni bir rekor daha

Kdz. Ereğli İlçesinde “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı “ haftası Etkinlikleri kapsamında, “Geleceğin Kan Bağışçılarını Yetiştirme Projesi” başlıklı kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ERDEMİR İlkokulu tarafından organize edilen “kan bağışı” kampanyasında yeni bir rekor kırıldı. Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen kan bağışı Kampanyası’nda 274 Ünite kan rekoru ile Türkiye Rekoru kıran ERDEMİR İlk Okulu yeni bir rekora daha imza attı. Karadeniz Ereğli’de yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Erdemir İlkokulu, 2011 yılında başlattığı Kan Bağışı Kampanyası’nın bu yıl 9.sunu gerçekleştirdi. ‘Kan’ın hayatımızdaki iki önemli sıvıdan biri olduğunu belirten Okul Müdürü Yaşar Ciğer gazetecilere yaptığı açıklamada; Öncelikle ERDEMİR İlkokulu olarak 9.’sunu gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyamızda bu yıl, özellikle 2015 ve 2016 yılları içerisinde Avrupa Birliği Projesi kapsamında 2. Kez kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik. Birinci kan bağışı kampanyamızda 274 ünite kan toplamıştık, ERDEMİR İlkokulu olarak bu yılda Gençlik Haftası nedeniyle Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa geliştirdiğimiz bir kan bağışı kampanyasıdır. Bu kan bağışı kampanyasında özellikle Avrupa Birliği Projesi kampanyasında pilot seçilen okulumuz ERDEMİR İlkokulu 154 okul içerisinde geçen sene Aralık ayında yapılan kan bağışı kampanyasında Türkiye’de Türkiye rekoru kırdı. Bugünde bu rekorun üstüne çıkarak yeni bir rekora imza attık, Bu anlamda İlçe Milli Eğitim, Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü, ERDEMİR İlkokulu beraber gerçekleştirdiğimiz bu kampanyaya destek sağlayan,Siyasilere, Emniyet Mensuplarına, velilerimize, servis şoförlerimize, çevre halkımıza ve katılım sağlayan tüm kan veren gönüldaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÜZÜLMEZ, KAN ÜLKEMİZ VE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez ise yaptığı açıklamada ; “Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlama programı çerçevesinde Kdz. Ereğli Kaymakamlığımızca Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bünyesinde Erdemir İlkokulunca beraber organize ettiğimiz kan bağışı programı gerçekleştirdik. Kan ülkemiz ve vatandaşlarımız için çok önemli. Özellikle Sayın Kaymakam Nazım Madenoğlu’na teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüzün nezdinde Erdemir İlkokul Müdürü Yaşar Ciğer’e çok teşekkür etmek istiyorum. Tüm emekler Yaşar Müdürümüze ait biz sadece kendisine destek veriyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum ”dedi.
 
SARIKAYA, TÜM VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI
 
Öte yandan Kan Bağışının Önemine vurgu yapan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya ise Tüm vatandaşlarımızın  kan vermeye karşı duyarlı olmasını istedi.
 
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER