Ereğli Eğitim Fakültesi 2016 akademik genel kurul toplantısı yapıldı

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi 2016 Akademik Genel Kurul Toplantısı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ereğli Eğitim Fakültesi 2016 akademik genel kurul toplantısı yapıldı
Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi 2016 Akademik Genel Kurul Toplantısı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Ereğli Eğitim Fakültesi akademik personelinin katılımıyla fakülte yemekhanesinde düzenlenen kahvaltı ile başladı. Kahvaltının hemen ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Eğitim Fakültesinin Etüt Merkezini açtı. Açılış sonrasında Fakülte Konferans Salonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Eğitim Fakültesinin bir yıllık değerlendirme sunumunu yaptı. Dekan Azar, göreve başladığında 17 olan öğretim üyesi sayısının bugün toplamda 74 öğretim elemanına yükseldiğini bu öğretim elemanlarının da 51’inin öğretim üyesi olduğunu ifade etti. Dekan Azar, eğitim fakültesi öğretim kadrosunun deneyimli ve konularında uzman kişilerden oluşuyor olmasından ve öğretim elemanları tarafından yürütülen akademik yayınlardan bahsetti. Dekan Azar, KPSS puanlarına göre mezun olan öğrencilerin yaklaşık yüzde 40’ının ilk atamada, yüzde 60’ının da ikinci atamada atandığını belirtti.

Son olarak, SCI, SSCI ve AHCI gibi uluslararası indexlerce taranan dergilerde 2014 yılında yayın yapan Prof. Dr. Ali Azar, Doç. Dr. İlhan Karataş, Yrd. Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Koray, Yrd. Doç. Dr. Betül Demirdöğen, Yrd. Doç. Dr. Emre Ünlü, Yrd. Doç. Dr. Timur Koparan ve Arş. Gör. Özgür Murat Çolakoğlu’na teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından takdim edildi. Ayrıca, SCI, SSCI ve AHCI gibi uluslararası indexlerce taranan dergilerde 2015 yılında yayın yapan Doç. Dr. Selda Polat Hüsrevşahi, Yrd. Doç. Dr. Betül Demirdöğen ve Yrd. Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan’a teşekkür belgeleri yine Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından takdim edildi.

Toplantının son bölümünde, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, öğretim elemanları ile soru-cevap şeklinde sohbet etti. 

Ereğli Eğitim Fakültesi’nin üniversite bünyesindeki en hızlı büyüyen fakülte olduğundan bahseden Rektör Özer: “Eğitim öğretim ile ilgili alt yapı çalışmaları Üniversitemizin hemen hemen tüm bölümlerinde tamamlanmış durumdadır. Hem yerleşkelerimizle hem de birimlerimiz bünyesinde ve üniversite genelinde yaptığımız akademik ve sosyal çalışmalarla Zonguldak’a ve ilçelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bir üniversitenin marka değerini arttıran şeyler, topluma sunmuş olduğu hizmetler ve araştırmalardır. Ayrıca, üniversitemiz bünyesindeki her fakültede en az üç uluslararası öğretim elemanının olması gerekir. Uluslararası bir üniversite olmamız gerekir. Teknolojinin ilerlemesiyle küçük bir köy haline gelen dünyaya kendimizi kapatmadan, tüm dünyadan haberdar olarak ve onun ilerlemesine eş zamanlı olarak gelişme göstermeliyiz” dedi.

Aynı gün Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda yapılan Bülent Ecevit Üniversitesi Senato toplantısında Eğitim Fakültesindeki Etüt Merkezinin adının “Şerafettin Akbulut Etüt Merkezi” olmasına karar verildi.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER