Ereğli Milli Eğitim 8 projeyle Avrupa turuna çıkıyor

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz AB projeleri kapsamında hazırladıkları 8 proje ile Avrupa turuna çıkacaklarını belirtti.

Ereğli Milli Eğitim 8 projeyle Avrupa turuna çıkıyor
Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz AB projeleri kapsamında hazırladıkları 8 proje ile Avrupa turuna çıkacaklarını belirtti. 

Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz ilçedeki bazı okullar tarafından hazırlanan AB projeleri hakkında Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a sunum yaptı. Korkmaz 5’i Ereğli’de ki okulların kendi projeleri olmak üzere toplam 8 proje ile yurt dışı gezileri yapacaklarını söyledi.

Projeler hakkında Kaymakam İbrahim Çay’a bilgi veren Korkmaz şöyle dedi:

Ulusal Ajans´ın programında sunduğu Avrupa Birliği Projeleri´yle ilgili olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2014 yılında yaptığı başvurular ve önceliğe çektiği projeler kapsamında il ziyaretini 15-29 Mart arasında Almanya´ya gerçekleştirecek. Projemiz mesleki eğitimde sürekli gelişim projesi. Genelde alışılagelmiş okullar hazırlıyor projeleri. Biz Milli Eğitim olarak öncülüğünü yapalım istedik. Müdürlük olarak ilk projeyi gerçekleştiriyoruz. Bunun ardından okullarımız adeta bir Avrupa çıkartması yapacak. Toplam 8 projeye katılım olacak. Bu projelerin 5 tanesi Ereğli´deki okullar tarafından hazırlanacak, 3 projeye de ortak katılım sağlanacak. Projelerin içeriğine baktığımızda, Almanya ziyaretinin arkasından 3-10 Ekim tarihleri arasında da Hollanda ziyareti yapılacak. Projenin katılımcıları Uzun Mehmet Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Hatice Erdem Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Ereğli TSO´dan 2 kişi olmakla birlikte toplam 24 yönetici ve öğretmen katılacak. Projemizin amacı ilçemizdeki meslek eğitiminin kalitesini artırmak, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı sistemini güçlendirmek, kurum yöneticilerinin mesleki ve teknik becerilerini geliştirmek ve Ereğli iş piyasasının iş gücü ihtiyacını karşılayacak uluslararası nitelikte eleman yetiştirmek. Bunların yanı sıra mesleki okullar ve diğer liselerimizin hazırlayacağı projelerle Avrupa´da ilçemize iyi bir kazanım sağlayacağız.

Kdz.Ereğli Kaymakamı Çay ise konuşmasında ilçe milli eğitim müdürlüğünde yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek çalışmalarından ötürü okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Çay konuşmasında şunları söyledi; Bu hareketlilikte okul öğretmenlerimizin, müdürlerimizin ve sizlerin başarısı var. Öncelikle projeyi yapmak, ardından bu projeyi kabul ettirerek öğretmen ve öğrencilerimizi yurt dışına gidişini sağlayarak oradaki çakışmaları yerinde görme, imkanıyla kültürel alış veriş içinde bulunmak ciddi bir başarı. Ben bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En önemlisi gidip geldikten sonra elde edilen bilgileri burada paylaşmak ve irdelemektir. Tekrar teşekkür ediyorum.

Yapılan konuşmaların ardından projede yer alan eğitimciler Kaymakam Çay’a projenin detayları hakkında bilgiler aktardı.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER