Ereğli’de 7 okul´un inşaatı tamamlandı

Ereğli´de yapımı tamamlanan yedi okulda bu yıl ilk kez eğitim-öğretime başlanacak.

Ereğli’de 7 okul´un inşaatı tamamlandı
Ereğli´de yapımı tamamlanan yedi okulda bu yıl ilk kez eğitim-öğretime başlanacak. 

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ilçede ihtiyaç doğrultusunda geçtiğimiz yıl yapımına başlanan 7 okulun inşaatının tamamlanarak bu yıl eğitim-öğretime açılacağını söyledi. Kepez’de 24 derslikli ilköğretim okulunun geçen yıl tamamlandığını ve burada eğitime başlandığını dile getiren Kaymakam Çay “Çiğdemli’de İlk ve ortaokul için 8, Ören Mahallesi’nde İlk ve ortaokul için 16, Kızılcapınar Köyü’nde ilk ve ortaokul için 8 derslik, Kurtlar Köyü’nde ilk ve ortaokul için 8 derslik, Kızılca Köyü’nde ilk ve ortaokul için 16 derslik ve Ahmet Utku Ana Okulu 4 derslik olarak inşaatları tamamen bitti. Bu yıl ilk kez eğitim öğretime açılacak. Bu okullar o bölgeler için çok büyük ihtiyaçtı. Çoğu bölgelerde taşımalı eğitim yada ikili öğretim yapılmak durumunda kalınıyordu. Özellikle Sayın Valimiz ve Bölge Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan’ın bu okulların yapılması noktasında çok büyük gayretleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Çay ayrıca Ormanlı’da ki 24 derslikli ortaokul inşaatının bir aya kadar yapımının tamamlanacağını, Kırmacı’da ki 24 derslikli okul inşaatının yapımına da devam edildiğini söyledi.


2017’DE NORMAL EĞİTİME GEÇİLEBİLECEK


İlçede öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle halen bazı okullarda fiziki koşullar el vermediği için ikili öğretim yapıldığını dile getiren Kaymakam Çay yapımı biten ve devam eden okulların yanı sıra İmam Hatip Lisesi Ortaokulu ihalesinin yapılarak müteahhide yer tesliminin yapıldığını belirtti. 2015 yılı için Kepez Mahallesi Eski Zirai Donanım binalarının olduğu yere yeni ve modern Çıraklık Eğitim Merkezi, Bağlık Mahallesi’ne Orhan ve Nurdan Oğuz’un yapacağı 32 derslikli ilkokul, Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu’nun 24 derslikli ilk ve ortaokul yapılması, Atatürk Ortaokulu’nun yıkılarak 32 derslik olarak yeniden yapılması, Kavaklık Mahallesi’nde 48 derslikli ilk ve ortaokul, Yazıcılar Köyü’ne 8 derslikli ilk ve ortaokul, Bölücek Mahallesi’ne 8 derslikli ilk ve ora okul, Pestilci İlköğretim Okulu’na ek 8 derslik yapılmasının talep edildiğini dile getirdi. 2015 yılı için toplam 220 derslik talebinde bulunulduğunu anlatan Kaymakam Çay, derslik açığı tamamlandığında ilçede 2017 yılında normal eğitim-öğretime geçileceğini ifade etti.


DOĞALGAZ’A GEÇMEYEN 4 OKULUMUZ KALDI


Şehir merkezinde doğalgaz hatlarının bulunduğu bölgelerdeki 19 okulun doğalgaz dönüşüm ihalelerinin Ereğli’de yapıldığını belirten Çay, doğalgaz dönüşümü yapılmayan 4 okul kaldığını dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER