ERGÜL:´´DÜNYA, TARİHİNİN EN HIZLI YOK OLUŞUNA DOĞRU SÜRÜKLENİYOR´´

Kdz Ereğli Belediyesi ile Kdz Ereğli Sağlıklı Yaşam Eğitim ve Çevre Derneği’nin düzenlediği ‘Doğal Yaşam ve Mimari Anlayışımız’ adlı konferans, 15 Temmuz Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezindeki Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

ERGÜL:´´DÜNYA, TARİHİNİN EN HIZLI YOK OLUŞUNA DOĞRU SÜRÜKLENİYOR´´

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Belediyesi ile Kdz Ereğli Sağlıklı Yaşam Eğitim ve Çevre Derneği’nin düzenlediği ‘Doğal Yaşam ve Mimari Anlayışımız’ adlı konferans, 15 Temmuz Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezindeki Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Hamdi Ergül yaptığı konuşmada Mizan, Adalet ve Emanet kavramlarına vurgu yaptı. Mizan konusunda doğa ile denge içinde yaşamanın önemine değinen Ergül, Adalet kavramında ise, yeryüzünün sadece bireye ait olmadığını bu yüzden kaynakların eşit kullanması gerektiğini söyledi. Son olarak Emanet kavramına değinen Ergül, insanlara emanet edilen bu kaynakları sağlam bir şekilde evrene emanet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kontrolsüz tüketim sonucu doğal yaşamın risk altında olduğunu söyleyen Ergül, atık suların kontrolsüz dağılımı, karbondioksit salınımı, toprağın kirletilmesi ve gürültünün şuanda dünyayı en ciddi manada etkileyen faktörler olduğunu ifade etti. Hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve plansız endüstriyelleşmenin önemini vurgulayan Ergül doğal yaşamın kirletilmesinde bu kavramların etkili olduğunu dile getirdi.

Dünyanın yaşının 4 buçuk milyar yıl olduğunu söyleyen Ergül sanayi devriminin 1850 yılında başladığını, 1850 den bugüne 160 yıllık bir süreç geçtiğini küresel ısınma ile birlikte tehlikeli bir şekilde dünyanın uyarı verdiğini söyledi.

Küresel ısınmanın dünya üzerindeki etkilerine de değinen Ergül, küresel ısınmayı tetikleyen ve oluşumunda en büyük rol oynayan etkenlerin fosil yakıtları olduğunu ve fosil yakıtlarının azaltılmadıkça küresel ısınmanın durdurulmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Küresel ısınmanın etkisiyle dünya üzerinde yaşayan canlı türlerinin de yok olduğunu ifade eden Ergül küresel ısınma ile beraber dünyadaki bitki örtüsünün de yok olmaya başladığını söyledi. Bilim insanlarının küresel ısınma etkilerinin yeryüzüne meteor çarpmasından daha büyük bir etki yapacağını belirttiklerini söyleyen Ergül, dünya, tarihinin en hızlı yok oluşuna doğru sürüklendiğini, şuan için insanların risk altında olmadığını fakat yapılan araştırmalar ve ortaya çıkan hastalıklar neticesinde gelecekte insanlarında büyük tehlike altında olacaklarını dile getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER