ERGUNER’E FAHRİ DOKTORALIK VERİLDİ

Klasik Osmanlı ve tasavvuf müziği konusunda uzun yıllardır gerçekleştirdiği konserler ve yayınladığı albümlerle, hem uluslararası bir üne kavuşan Neyzen Kudsi Erguner, fahri doktora töreni ve konser için Zonguldak’a geldi.

ERGUNER’E FAHRİ DOKTORALIK  VERİLDİ
gundemeregli.com BEÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunan davetliler, İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından açılış konuşmasını BEÜ Rektör Mahmut Özer yaptı. Özer, BEÜ Senatosu tarafından alınan kararla ünlü neyzen Kudsi Erguner’e fahri doktoralık payesinin tevcih edildiğini ifade ederek şöyle dedi:

“Üniversite senatomuz 4 Mart 2014 tarihinde toplanmış ve geleneksel enstrüman ve ezgilerimizin uluslararası tanınırlığına katkıları, Osmanlı Müziği, geleneksel müzikler ve tasavvuf müziği, müzikoloji alanlarındaki çalışmaları kültürel mirasımızın aktarımı ve yeniden inşasına yönelik eserleriyle, sanata bilime ve insanlığa evrensel nitelikteki katkıları dolayısıyla Kudsi Erguner’e üniversitemizin fahri doktoralık payesinin tevcihine oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Rektör Özer, konuşmasının ardından Erguner’i sahneye davet etti. Erguner’e fahri doktoralık payesinin tevcih edilmesinin ardından hatıra fotoğraf çektiren Rektör Özer, sahneyi Erguner’e bıraktı. Musiki sanatını anlatan Erguner ise “Geçmiş yıllarda terk ettiğimiz, kıymetini bilmediğimiz, hoyratça davrandığımız, geleneksel dediğimiz, folklorik dediğimiz, yanlış olarak yanlış yerlere koyduğumuz bir sanatımız var. Bu da musiki sanatıdır. Fakat ben her zaman musikinin kendi başına bir sanat olduğuna inanmadım. Çünkü musiki, edebiyatın, tarihin, bir toplumun yaşayan zevklerinin hülasasıdır. Çok şükür ki musikişinas bir ailenin mensubu olarak İstanbul’da son yıllarını yaşayan bir tasavvuf camiasının insanı olarak bu musikiyi besleyen mevzulardan da bende hasbelkader nasibimi aldım zannediyorum” diye konuştu.

Gece, Kudsi Erguner ve ekibinin sahne aldığı resital ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER