Fatih Koleji kapatılıyor..

Fatih Koleji kapatılıyor..

Fatih Koleji kapatılıyor..

Kdz. Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağladığı tespit edilen Fatih Koleji kapatılarak tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine son verildi.

Kdz. Ereğli’de FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağladığı gerekçesi ile kayyum atanan Fatih Koleji’ne devlet el koydu. Fatih Koleji’nin de içerisinde faaliyet gösterdiği şirkete atanan Kayyum Kazım Bilgi, kapatma kararının kendilerine tebliğ edildiğini belirterek devletin ilgili kurumları ile birlikte kapatma çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
Bilgi, Okulun tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sona erdirildiğini, burada kayyum atanmadan önce çalışan tüm öğretmen ve diğer hizmetlilerden oluşan yaklaşık 136 kişiye çıkış verildiğini ifade etti.
Fatih Koleji’nin kapatılması ile birlikte bu okulda eğitim öğrenim gören 700 kadar öğrenci ise kayıtlarını ya devlet okullarına yada başka özel okullara alacak.
İlçede daha önce FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında kayyum atanan dershane ve yurt gibi eğitim kurumlarının durumları ile ilgili olarak ise henüz bir talimat gelmediği ifade ediliyor.

Fatih Kolejinin kapatılma işlemleri Kayyum, Milli eğitim, Maliye ve polis ekiplerinin gözetiminde gerçekleşiyor.

Kapanma işlmi ile birlikte kolejin faaliyet gösterdiği binalara tüm giriş ve çıkışlar kapatılarak, polis tarafından kontrol altına alınacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER