Geleceğin sosyal bilimcileri BEÜ´de buluştu

Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisat Kulübü öncülüğünde 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen ve 24 farklı üniversiteden 32 Geleceğin Sosyal Bilimcisini bir araya getiren Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi sona erdi. Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisat Kulübü öncülüğünde 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen ve 24 farklı üniversiteden 32 Geleceğin Sosyal Bilimcisini bir araya getiren Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi sona erdi.

Geleceğin sosyal bilimcileri BEÜ´de buluştu
Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisat Kulübü öncülüğünde 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen ve 24 farklı üniversiteden 32 Geleceğin Sosyal Bilimcisini bir araya getiren Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi sona erdi. 
Kongrenin açılışı ve ödül töreni, 5 Mayıs Perşembe günü Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem akdemir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde yoğun katılımlı bir programla gerçekleştirildi.
Programda açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hamza Çeştepe Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla öğrencilerin kampüslerimizdeki fiziksel yaşam alanlarını en modern ve en donanımlı biçimde düzenlerken, öncelikli hedeflerimizden olan uluslararasılaşma adına da önemli adımlar atmaktayız. Ulusal ve uluslararası işbirlikleri ağını her geçen gün geliştiren üniversitemiz, öğrencilerinin sosyal, kültürel ve akademik gelişimi için her türlü imkanı onlara sunmaya devam etmektedir. Kongrenin gerçekleşebilmesi için yoğun bir çaba gösteren öğrencilerimize ve maddi desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum dedi. Kongreye Bülent Ecevit Üniversitesi adına İktisat Kulübü öğrencileriyle birlikte ev sahipliği yapan İktisat Kulübü Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Şenay Saraç ise konuşmasında, “2008 yılından beri faaliyet gösteren ve 2013 yılından bugüne akademik başkanlığını yürütmekte olduğu kulübün geçen 8 yıllık zaman zarfında başarılı birçok sosyal ve bilimsel faaliyete imza attığını belirtti. Ayrıca geleneksel olarak gerçekleştirilen 6 kongre sonucunda edindikleri bilgi ve deneyimleri ulusal boyuta taşımanın hayaliyle başladıkları bu yolculukta, aylardır çalışmalarına ara vermeksizin çalışan iktisat kulübü öğrencileriyle birlikte kongreyi gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını” ifade etti. Kongre açılışında organizasyonun hikayesini İktisat Kulübü Öğrenci Başkanı Buğra Çağrı Şahin anlattı. Şahin, konuşmasında “Kongremiz bir hayal ürünüdür ve hayallerimizi başarıyla gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz dedi.
Kongrenin açılışında daha sonra ödül törenine geçildi. Kongrede en iyi bildiri ödülünü Sakarya Üniversitesinden Çiğdem Kayar aldı. İkincilik ödülünü Karabük Üniversitesi’nden Hicret Sever, üçüncülük ödülünü ise Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Caner Koyuncu aldı. Ödül töreninin ardından sponsorlara plaket ve teşekkür belgeleri, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe tarafından takdim edildi. Kongreye katılan 32 öğrencinin teşekkür belgelerini ise İktisat Kulübü Akademik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şenay SARAÇ takdim etti. Aynı gün ilk oturuma geçilerek oturumlara öğleden sonra da devam edildi. Kongrenin ikinci günü öğleden önce yine oturumlara devam edildi. Öğleden sonra ise Ereğli’ye yapılan gezi programıyla kongre sona erdi.
Kongreyle ilgili olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer yaptığı açıklamada “Öğrenci kulüplerini çok önemsiyoruz. Üniversitemizde 180’in üzerinde öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu topluluklarda projeler üretmekte, çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve gerçekleştirdikleri kültürel, sanatsal ve sosyal organizasyonlarla bir taraftan bireysel gelişimlerini sağlamaya çalışırken, diğer taraftan da topluma hizmet sorumluluklarını yerine getirmeye gayret etmektedir. Bu organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren iktisat kulübü öğrencilerini, sorumlu öğretim elemanlarını ve İİBF yönetimini kutluyorum. Bu tür öğrenci organizasyonlarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER