GÜLÜÇTE MEZUNİYET COŞKUSU

GÜLÜÇTE MEZUNİYET COŞKUSU
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’ne bağlı, Gülüç Beldesi’ndeki İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi’nde mezuniyet programı düzenlendi.

   Okul bahçesinde, öğrencilerin alana davet edilmesiyle başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

   Okul Müdürü Harun Bektaş, burada yaptığı konuşmada, velilere, öğretmenlere ve öğrencilere seslendi.

   Ailelerin ‘en değerli varlıkları olan’ çocuklarını 4 yıl önce okullarına teslim ettiklerini hatırlatan Bektaş, şöyle dedi:

“Biz de, bir anne-baba şefkatiyle, tüm öğretmenlerimizle bilgilerimizi onlara aktardık. Kendinden emin, ne istediğini bilen, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak geleceğe hazırladık. Onlar geleceğimizin doktorları, mimarları, mühendisleri ve öğretmenleri olacaktır. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Okulumuza gösterdiğiniz ilgiden dolayı size teşekkür ediyorum.

   Değerli öğretmen arkadaşlarım; bilgiyle donattığınız bir nesli daha uğurluyorsunuz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için size teşekkür ediyorum.”

   MEZUNİYET BİR BASAMAĞIN BAŞLANGICIDIR

   Öğrencilere hitaben, “Geleceğimizin teminatı, toplumun mimarı sevgili gençler” ifadesiyle konuşmasını sürdüren Okul müdürü Harun Bektaş, şunları söyledi:

   “Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz.

   Hedefe ulaşmada size yolunuzu aldığınız eğitim iradeniz azım ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engeller çıkacaktır. Asla yılmayacak, başarılı olmak adına engelleri bir bir aşacak, başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Biliniz ki, bir

  

mezuniyet bir basamağın başlangıcıdır. Gelecekte okulunuzu, bizi ve ailenizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır.”

  

   KILIÇ: YAŞAMDA ÜÇ ‘S’ ÖNEMLİ”

  

   Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ise yaşam boyunca insanın huzur ve mutluluğu için üç “S”nin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Birincisi aklın selameti, ikincisi ruhun selameti, üçüncüsü de kalbin selameti. Kalp huzurlu olduğu zaman, aklı ve ruhu selamette olduğu zaman işte insanın bütün sermaye ve hazinesi budur.

  

Bunlar bir insanda yoksa hayatında sağlığını, afiyetini ve bahtiyarlığını devam ettirmesi mümkün gözükmemektedir” dedi.

   Flama devir-teslim töreni ile süren programda, okulda başarılarıyla ilk üç dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından mezun öğrenciler arasında okul birincisi Nermin Yılmaz kütüğe ismini çaktı.

   Protokol üyelerinden diplomalarını alan öğrenciler kep atma eylemi gerçekleştirdi.

   Bu arada, bir yandan mezuniyet sevinç ve gururunu yaşayan öğrencilerin bazıları ise yakın arkadaşlarından ayrımlanan hüznü, veliler de çocuklarının mezuniyeti vesilesiyle yaşadıkları duygulu anlarda gözyaşlarına hakim olamadı.

   Diğer yandan, hava koşullarının kötüleşerek yağmurun başlaması sonrası hazırlanan program kısa kesilmek zorunda kaldı. Ancak öğrenciler, arkadaşlarının çalıp, söylediği şarkı ve türkülerle bir süre daha eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER