GÜZEL PLANLANMIŞ BİR ORGANİZASYON

GÜZEL PLANLANMIŞ BİR ORGANİZASYON

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Kayabaşı Alemdar Ortaokulu´nun Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Geri Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen Something from Nothing projesi dâhilinde Karadeniz Ereğli´ye gelen Polonya, Macaristan, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Portekiz ve Romanya´dan gelen eğitimciler, Karadeniz Ereğli temaslarının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ile bir araya geldi.

Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada tüm insanların aynı toprağı kullandığını, aynı duygulara sahip olduğunu belirtti. Kılıç konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

Sevmelerimiz aynı, sizi acıtan şeyler bizi de acıtıyor. Bu yönüyle baktığımızda acılarımız sizi acıtan, sizi üzen şeyler, insan olarak bizi de üzüyor. Bizi müşterek kılan o kadar çok nokta var ki. Aynı noktada birleşiyoruz. Farklı olan çok az şeylerimiz var. Bu yönüyle her insanı kendi konumunda kabul edebilirsek, kucağımız herkese açılırsa herkesi kabul etmiş oluruz. Bizi ayıran, farklılaştıran bir şey kalmaz. Bunu çok önemsiyoruz.

Kalp çok küçük olmasına rağmen, tüm dünyayı içine alan geniş bir coğrafya. O yüzden bir gönle girmek bizim için çok önemli. Eğitimcilerin de en önemli işi gönle girmektir. Gönlün içinde sevgi vardır. Bir öğretmenin eğitimdeki nasibi, insanlara, tüm canlı cansız varlıklara duyduğu nasibi nispetindedir.

Ülkemize gelmeniz bize şeref verdi. Hepinize ayrı ayrı sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu hareketlilik Karadeniz Ereğli´deki eğitime değerli katkıda bulunmuş olacaktır. Kıymetli bir iş için burada olduğunuzun farkındayız. Hareketlilik insanda başkalaşım meydana getirir. Hareketi yapmadan önceki sizle, hareketi yaptığınızdan sonraki siz aynı değilsinizdir. Umarım, gittiğinizde buraya

GÜZEL PLANLANMIŞ BİR ORGANİZASYON

Aynı zamanda Proje Koordinatörü olan Polonyalı Anna Kiarniedca, projeye katılmaktan ve Karadeniz Ereğli´de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kiarniedca konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; Güzel planlanmış bir organizasyon, öğrenci ve öğretmenlerin çok iyi hazırlandığını gördük. Geri Dönüşümle ilgili olarak farklı fikirlerin ortaya çıktığını gördük. Diğer arkadaşlarımızın da burada olmaktan dolayı mutlu olduklarını biliyorum. Herkesi çok iyi, arkadaş canlısı ve sıcak bulduk. Çocuklar da, insanlar da çok sıcaktı.

Ziyarette 8 ülkeden gelen konuklar, Türkiye ve Karadeniz Ereğli izlenimlerinin yanı sıra, proje hakkındaki duygularını da paylaştı. Konuklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç´a kendi ülkelerinin yerel ürünlerinden oluşan hediyeler verdi.

Kılıç da konuklarına ziyaret anısına birer plaket hediye etti.

ULUSAL AJANS TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Proje hakkında gazetecilere bilgi veren Kayabaşı Alemdar Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Emine Müfettişoğlu, projenin aralarında Türkiye´nin de bulunduğu 9 ortağı olduğunu söyledi.

Müfettişoğlu yaptığı açıklamada; Projen Genel kapsam anlamında geri dönüşümü içeriyor. Türkiye Projenin 4. Ayağı. 5. Durakta ispanya´ya gidilecek. 2013-2015 yılları arasında iki yıl sürecek. Proje ortaklarımız çok memnun. Eğlenceli oldu, fikir alışverişlerinde bulunduk.

Bu projeyi Kayabaşı Alemdar Ortaokulundan İngilizce Öğretmeni Yasemin Kurubacak başvurdu. Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Okuldaki tüm öğretmenlerimizin ortak çalıştığı bir proje oldu. Proje kapsamında performans ödevlerinde atık malzemeleri kullanarak yapabilecekleri konular seçtik. Bunları sergiledik. Ortaklarımız bayıldı. Onlar için bir yarışma düzenledik. Atatürk Ortaokulundan öğrenciler dereceye girdi. Proje Koordinatörü Polonyalı arkadaşımız taktim etti ödülü. İçinde atık pil toplama, şişe kapağı toplandı, Sevgi Çemberi´ne birçok giysi temin ettik. dedi.

Müfettişoğlu açıklamasının sonunda ayrıca, farklı ülkeden gelen öğretmenlerin 23 Nisan Ulsual Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda geldiklerini ve 4 gündür Karadeniz olduklarını, Karadeniz Ereğli´nin yanı sıra Amasra ve Safranbolu ziyaretlerini yaparak, bölgeyi tanıma fırsatı bulduklarını da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER