Hafızlık tacı giydiler

Ereğli ´de 2 yıldır devam eden eğitimlerini tamamlayan öğrencilere hafızlık tacı giydirildi.

Hafızlık tacı giydiler
Ereğli ´de 2 yıldır devam eden eğitimlerini tamamlayan öğrencilere hafızlık tacı giydirildi. 


Kdz. Ereğli Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu’ndan mezun olan 8 öğrenciye hafızlık tacı giydirme töreni düzenlendi. Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Ereğli Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, Kur’an Kursu öğreticileri ile hafız olan öğrencilerin aileleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ereğli Müftüsü Recai Albayrak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yapan Ereğli Müftüsü Albayrak, hafızlığın çok önemli olduğunu ancak onu değeri gibi taşımanın daha da önemli olduğuna vurgu yaptı.


“KUR’AN HAYATIMIZDA YOKSA HAFIZLIĞIN ÖNEMİ OLMASA GEREK”

Kur´an öğrenme ve ezberleme konusunda Ereğli’nin önemli bir gayret içerisinde olduğunu dile getiren Albayrak “Bu gayretler neticesinde burada sekiz hafız öğrencimizin merasimini yapmaktayız. Hedefimiz bu sayıyı arttırmaktır. Sayıyı arttırırken bir taraftan da sadece nicelik değil, nitelik noktasında da belli bir mesafe kat etmemiz gerekir. Hafızlık yaptırıyorsak, en iyi şekilde yaptırmamız gerekir. Hafız bu görevi üstlendiği her yerde hem Kur´an okumasıyla, hem de yaşam biçimiyle bunu göstermesi gerekir. Kur´an bir hayat iksiridir, bir hayat rehberidir. Onu ezberlemek güzel ama Kur´an hayatımızda yoksa bu güzelliğin de çok fazla anlamı olmasa gerektir. Çünkü Rabbimizin bizden birinci derecede istediği, Kur´an´ın güzelliklerini hem ailemizde hem çevremizde sergileyebilmektir dedi.


70 ÖĞRENCİ HALEN HAFIZLIK EĞİTİMİ ALIYOR

Kdz. Ereğli’de şu anda devam eden 42 kursta yaklaşık 1000 öğrencinin kurs gördüğünü ve kurslarda 55 öğreticinin görev yaptığı bilgisini veren Albayrak halen 70 öğrencinin de hafızlık eğitimi aldığını söyledi. Albayrak Kasım ayının ortalarında açılacak D sınıfı kurslarda ise 2 bin kişiye kurs vermeyi öngördüklerimi anlattı.


“ANADOLU´NUN KAPILARI BİSMİLLAH’ŞLA AÇILDI”

Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk ise Anadolu’nun kapılarının Türkler tarafından Bismillah’la açıldığını belirterek hafızlık müessesesinin önemine değindi. Öztürk konuşmasında şunları söyledi: “Kur´an´ı yüklenmek büyük bir sorumluluk istiyor. Neyi yüklendiğimizin farkında olmak önemli. Yüklendiğimiz Kur´an´dan faydalanmak önemli. Yüklendiğimiz Kur´an ne kadar yaşamımızın içinde önemli olan bu. Bu öğrencilerimizin yüklendikleri ağır yükün inşallah hayatlarında onlara düstur olmasını diliyorum. Anadolu´da yaşayan bir millet olarak Kur´an´a büyük hizmetler vermişiz. Sultan Alparslan, 1071´de Malazgirt´te beyaz elbiseleri giyerek, mahşer hayatında içinde olacağı elbiseyi giyerek, Kur´an´ı yaşamak için yaşatmak için Anadolu´nun kapısını açmıştır. Anadolu´nun kapısı Bismillah´la açılmıştır: Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Bey´in Kur´ana verdiği önemden dolayı büyük bir devleti bağışlamıştır. Sonra gelen nesiller de Kur´an´ın yanında olmuşuz. En güzel hatları Kur´an için yazmışız. Hüsnü Hat diye yazı geliştirmişiz. Yazıların en güzelini Kur´an için yazmış, hatta Kur´an İstanbul´da yazılmıştır ifadesi kullanılmıştır. Sadece yazmakla değil, Kur´an´ı yaşamak ve okumak konusunda da ecdadımız farklı sanatlar geliştirmişiz. Örneğin Recai Hocam, (Albayrak) nihavent makamında güzel bir Kur´an tilavet etti. Yani biz seslerimizi Kur´an´la süslemişiz. Tabiri caizse en güzel besteyi Kur´an için bestelemişiz. Değişik makamlarda, onlarca makam geliştirmiştir bizim ecdadımız. Kur´an´ı farklı tınılarla duymak için değişik makamlar, sanatlar icra etmişlerdir.


“MERKEP KİTAPTAN ANLAMAZ”

Önemli olan Kur´an-ı Kerim´i yaşamaktır. Onun emirlerine koşmak, yasaklarından uzaklaşmak, onu yaşamaktır. Sırtında kitap olan bir merkepten bahseder Kur´an. Merkep kitaptan anlamaz. Yüklenmiştir ama sırtındaki ile kendisi arasında bir ilişki olmaz. Cenab´ı Hak böyle bir Kur´an okumayı istemiyor. Ne kadar haberdarsak, o kadar hayatımızda görmek için ezberliyoruz. Bu Hafıze kardeşlerimiz de ileride bu yüklendikleri Kur´an´la amel etmek suretiyle inşallah hayatları daha da güzelleşecek.


TAÇ GİYDİLER

Konuşmaların ardından eğitimleri tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencilere sertifika ve hediyeleri verildi.

Öğrencilerin Kur´an tilaveti yapmasının ardından Hafızlık Taç Giyme töreni gerçekleştirildi.

Merasimde Ereğli Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, Müftülük bünyesindeki din görevlisi, eğitmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER