Henden,”Alaplı MYO’ya tarihi yatırım yapıldı”

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden,” Alaplı MYO’ya kurulduğundan bu yana ilk defa böylesine tarihi bir yatırım yapıldı.

Henden,”Alaplı MYO’ya tarihi yatırım yapıldı”

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden,” Alaplı MYO’ya kurulduğundan bu yana ilk defa böylesine tarihi bir yatırım yapıldı. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere senatomuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Rektörlük tarafından Alaplı MYO’nun modern bir kampüse kavuşması için başlatılan çalışmaları değerlendirdi. Alaplı MYO’ya kurulduğundan bu yana ilk defa böylesine tarihi bir yatırımın yapıldığını belirten Henden, başta BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Üniversite senatosuna teşekkür etti.

Alaplı MYO’nun yepyeni görünümü ile yeni akademik yıla merhaba diyeceğini bunun için gece gündüz çalışmaların devam ettiğini belirten Henden, “ BEÜ Rektörlüğümüz çevreci ve yaşanabilir kampüsler hedefi kapsamında gerek altyapı çalışmalarında gerekse akademik çalışmalar konusunda merkez ve ilçeler arasında hiçbir ayırım gözetmeksizin büyük çalışmalara ve projelere imza atıyor. Bu anlamda Alaplı MYO kampüsünün yapımından bu yana tarihinde ilk kez böylesine geniş ve kapsamlı çalışma başlatıldı. Alaplı MYO sil baştan yeniden düzenleniyor. Alaplı kampüsümüzde derslikler,laboratuarlardan, toplantı salonuna, spor alanlarına her alanda önemli çalışmalar yapılıyor. Yaklaşık üç milyon TL’ye mal olacak yatırımlarla öğrencilerimiz ve çalışanlarımız bundan böyle daha nitelikli ve çevreci bir kampüse kavuşmuş olacaklar. Çalışmaların Alaplı ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere senatomuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

“ENGELSİZ BİR MYO OLACAK”

Alaplı MYO’da engelli öğrencilerin kampus yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapıldığını dile getiren Henden, “ MYO’da başlatılan yeni düzenlemeler kapsamında yerleşke içerisindeki kaldırımlar ve yollar, bina giriş merdivenleri ve kapılarını yeniden düzenlenecek. Engelli öğrencilerimiz MYO binasının 5 katına kadar rahatlı çıkıp inebilecekler” dedi.

“ALAPLI MYO YENİ AKADEMİK YILDA DOĞALGAZLA ISINACAK”

Alaplı MYO’da doğalgaz dönüşümünün tamamlanacağını yeni akademik yılda binaların doğalgaz ile ısınmaya başlayacağını ifade eden Henden, şöyle konuştu: “ Kampüsümüzde doğalgaz dönüşümünü tamamlamak için çalışmalar devam ediyor. Derslikler, atölyeler, yemekhane, spor salonu gibi binalar yeni akademik yıldan itibaren doğalgaz ile ısınmaya başlanacak. Ayrıca kampüste yer alan binanın mantolama yolu ile ısı izolasyonunun sağlanması, dış cephe kaplamalarının yapılması ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacak. Bu çalışmalar kapsamında ısı merkezinde yenileme çalışmaları yapılacak. Isı merkezinin duvarlarının yenilenmesi, sıva ve boya işleri, mevcut lavaboların yenilenmesi, elektrik pano odasının tadilatı, mekanik tesisatlar için beton kaidelerin yapımı, tesisat kanalına muayene bacalarının yapımı gerçekleştirilecek”

“YAŞANABİLİR BİR KAMPÜS OLACAK”

Alaplı MYO kampüsünün sosyal bir ortam haline getirmek için kampus alanında çevre düzenlemesi ve projeler hazırlandığını kaydeden Henden, “Kampüsümüzde öğrencilerimiz için açık alanların tamamıyla sosyal bir ortam haline getireceğiz. Ayrıca yeşillendirme çalışmaların da ilçemizin doğal bitki örtüsüne uygun tercihler yapılıyor. Ayrıca spor alanlarımız yeniden düzenleniyor. Basketbol ve voleybol sahaları ile futbol sahasının çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bin 850 metrekarelik alan öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri spor kompleksi halini alacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca otopark sıkıntısını çözmek amacıyla da 15 araç kapasiteli otopark alanı da hizmete girecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER