Hizmetlerimiz dünyaya armağan olsun

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Gebe Köyü İlkokulu’na, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rotary Kulübü işbirliğince yapılan kütüphane, okuma odası ve Atatürk Köşesi törenle açıldı.

Hizmetlerimiz dünyaya armağan olsun
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Gebe Köyü İlkokulu’na, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rotary Kulübü işbirliğince yapılan kütüphane, okuma odası ve Atatürk Köşesi törenle açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Gebe Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Rotary Kulübü yönetici ve üyelerine, projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür etti. Köydeki öğrenci yasının artması durumunda, yeni bir okul yaptırabileceklerini kaydeden Korkmaz, şunları söyledi:
 
KORKMAZ’DAN ‘OKUL’ SÖZÜ; AMA..!
 
“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kaymakamlığımızın da desteği ile diğer köylerimizde de bilgiyi kırsala taşıma ve merkezden uzaklara doğru yayılıp eğitimi yerinde verme çabası içindeyiz. Ancak her yere aynı anda yetişme imkanımız bulunmadığından böyle güzel sivil toplum kuruluşlarımız imdadımıza yetişmekte ve bu tür faaliyetlerle bizlere yardımcı olmaktadır Çocuklarımızı bulunduğu yerde eğitmeye devam edelim. Buralarda öğrenci sayıları azaldıkça köy okullarımız birer birer kapanmakta ve çocuklarımız vaktinin birçoğunu yollarda geçirmekte. Öğrenci sayıları arttıkça köylerde okullaşma devam eder. Şimdi buradaki okulumuzda 2 sınıf var ancak burada 100-150 öğrenci sayımız olsa biz burada bir tane okul yapmayı planlarız. Eğitimde asıl olan eğitimi yerinde vermektir, devlet hizmetini yerinde görmektir. Ama yaptığımız analizler sonucu köylerimizde öğrenci sayısı artışı göremediğimiz için okul yapımı planlayamıyoruz. Zira öğrenci sayılarımız arttığında birleştirilmiş sınıf eğitiminden kurtulmak üzere sizlere okul yapımı ve hizmeti yöremizde devam edecektir. Öğrenci sayımız 120-150 civarını bulduğunda hem okul yapım teklifi ortaya çıkacak ve okul yapımı süratle hızlanacaktır. Eğitim nedeniyle göçe sebebiyet vermeyelim.
 
” İKRA SURESİ; ‘OKU’…
 
 Ereğli Rotary Kulübü 2015-2106 Dönem Başkanı Mustafa Gür de, ‘hizmetlerimiz dünyaya armağan olsun’ sloganıyla çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini bildirdi. Gür, Kur’an-ı Kerim’in ilk suresi İkra suresinin ‘Oku’ diye başladığını hatırlattığı konuşmasında şunları kaydetti: “Dinimiz ve kutsal kitabımız okumanın ve bilgilenmenin ne kadar önemli olduğunu yüzyıllar önce tüm insanlığa duyurmuştur. Modern Türkiye’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de kısacık ve yarısı savaşta geçen ömründe binlerce kitap okuduğu söylenmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk savaşlarını okuduğu kitaplardan edindiği bilgilerle yani bilgiyle kazanmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni bilgiyle kurmuş ve bilgiyle geleceğin temellerini atmıştır. Ülkenin ekonomisini bilgiyle yönetmiş bilginin önemini sürekli vurgulamıştır. Biz de bu düşüncelerle yola çıkarak Ereğli Rotary Kulübü olarak Ulu Önderimizi örnek alıp gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla ve okumanın önemli olduğu bilgi toplumlarında üretim ve ekonominin bilgiyle başladığı bilinciyle Gebe Köyümüze gücümüzün yettiğince kütüphane, okuma salonu ve Atatürk köşesi yaptık.
 
” DAMGACI ‘MEME KANSERİ’, ERDOĞAN İSE ‘KEMİK ERİMESİ’ ANLATTI…
 
Konuşmaların ardından köy ilkokuluna ait Kütüphane, Okuma Odası ve Atatürk Köşesi’nin açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek hayırlı olsun temennisinde bulunuldu. Mustafa Gür misafirlere bölümleri gezdirirken odaların boya-badana ve tefrişat işlerinin tamamının Rotarck üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Köylüler tarafından hazırlanan ikramların sunulmasının ardından, köy kadınlarına yönelik Rotary Kulüp Üyeleri Dr. Recep Erdoğan tarafından Kemik Erimesi hastığı, Dr. Emin Damgacı tarafından da Meme Kanseri konularında eğitim semineri verildi. Törene, TED Koleji Müdürü Abdurrahman Tülüce, Rotary Kulüp yöneticileri-eşleri, Köy Muhtarı Adnan Alar ve köy halkı ile öğrenciler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER