İmplant uygulamalarında son dönem

Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde İmplant uygulamalarında son dönem yeniliklerinin uygulanması devam ediyor.

İmplant uygulamalarında son dönem

Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde İmplant tedavileri 2016 Ocak-2017 Ocak döneminde 213 hastaya 521 implant uygulaması yapıldı. Yetersiz kemik hacmi olduğu durumlarda ileri cerrahi yöntemlerle kemik hacmi arttırıldıktan sonra implant uygulamaları yapılabiliyor.

Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Gülşen konu hakkında şunları söyledi: ‘’Merkezimizde yeterli kemik kalınlığı olmayan hastaların implant tedavisi başarı ile sağlanmaktadır. Yeterli kemik hacminin olmadığı durumlarda gereken kemik doku miktarına göre hastanın kendi çene kemiğinden doku transferi yaparak veya sentetik kemik tozu kullanarak çene kemiği kalınlığının arttırılması sağlanmaktadır. Bu işlemler sırasında hastanın kanından elde edilen PRF gibi trombositten zengin ürünler kullanılarak daha hızlı yara iyileşmesi sağlanıp, işlem sonrası enfeksiyon oluşma riski azalmaktadır. Travma, tümör cerrahisine bağlı ciddi kemik kayıplarında ise alveoler distraksiyon osteogenezi ile kademeli olarak kemik hacmimin arttırılması sağlanmaktadır. Kemik doku transferini takiben yaklaşık 4-6 ay sonrası dental implantlar yerleştirilerek hastanın çiğneme fonksiyonu ve diş estetiği geri kazanılmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER