İnşaat Mühendisleri 15. Yılı Kampüste Kutladılar

İnşaat Mühendisleri 15. Yılı Kampüste Kutladılar

İnşaat Mühendisleri 15. Yılı Kampüste Kutladılar


Bülent Ecevit ÜniversitesiMühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları, ‘15. Yıl MezunlarBuluşmasında’ bir araya geldiler. Öğrencilik günlerini yeniden yaşayanmezunların buluşmasında bölümün öğretim üyeleri, idari personeli ile 1. ve 4.sınıf öğrencileri de katıldı. Kendilerine armağan edilen BEÜ amblemlibaretleriyle Farabi Kampüsünü gezen mezunlar, duygu dolu bir gün yaşadılar.

BEÜ İnşaat MühendisliğiBölümü ve Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğünün işbirliği ile düzenlenen 15.Yıl Mezunlar Buluşması, 4 Aralık Pazar günü Farabi Kampüsünde gerçekleştirildi.Tahir Karauğuz Konferans Salonunda buluşan mezunlar, ilk olarak mezuniyet cübbelerinigiydiler. Program, Mezunlarla İletişim Koordinatörü Esra Hacıoğlu’nun hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Hacıoğlu konuşmasında “Mezunları bir arayagetiren ve öğrencilerimizle buluşturan bu tür etkinlikler Üniversitemiz içinbüyük önem taşıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in girişimleri ile kurulanMezunlarla İletişim Koordinatörlüğü, mezuniyet sonrası yaşamınızda daÜniversitemizin sizlerle iletişimini sürdürmeyi, öğrenim süreçlerinekatkılarınızı, bilgi ve deneyimlerinizin yanı sıra sahip olduğunuz staj veistihdam olanaklarını sizden sonra bu sıralarda oturan mühendis adayıöğrencilerimizle paylaşmanızı hedefleyen etkinlikler gerçekleştiriyor. Kendiokuduğunuz dönemden çok farklı, çok gelişmiş bir ortam buldunuz. Bu gelişiminbaşarı ortaklarından biri de sizlersiniz. Sizlerin önerileri, gereksinimleri,istekleri ve destekleri bu gelişmede ışık tutan etkenlerden biri oldu. Bugünküve gelecekteki öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Sizi yenidenÜniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitenize hoşgeldiniz.” dedi.

2016 dönemi mezunu MahmuthanKeleş ve 2005 dönemi mezunu Cengiz Duman da bir konuşma yaparak duygularınıdile getirdiler. Mezun oldukları Üniversitenin diplomasını gururlataşıdıklarını ifade eden Keleş ve Duman, meslek yaşamlarında Üniversiteyıllarında aldıkları güçlü eğitimin, sürdürülen arkadaşlıkların, gelecekdönemlerde mezun olacak öğrenciler tarafından da sürdürülmesini temenniettiklerini vurguladılar.  

İnşaat Mühendisliği BölümBaşkanı Doç. Dr. Murat Emre Kartal da yaptığı konuşmada, “Mezunlarımızı yenidenÜniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Öğrencilik döneminizdeki enerjive sıcaklığı Kampüsümüze yeniden getirdiniz. Bu güzel buluşmayıgelenekselleştirerek sürdürüyoruz. Katılmanız bizleri son derece mutlu etti.Her biriniz bizler için ayrı ayrı önemlisiniz. Sadece bugünkü öğrencilerimiziçin değil, sizler için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölümümüzün akademikakreditasyon ve kalite süreçlerinde elde ettiği her yeni adım sahip olduğunuzdiplomanın değerini arttırıyor. İletişimimiz sürdükçe bu değere sizlerin deönemli katkıları olacağına inanıyoruz.” dedi.

Rektör Yardımcısı ve MühendislikFakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise “Yuvanıza hoş geldiniz.”diyerek başladığı konuşmasında mezunların sahip olduğu İnşaat Mühendisidiplomasının önemine değindi. Kutoğlu, mezunların zorlu öğrenim sürecininardından elde ettikleri Bülent Ecevit Üniversitesi diploması ile meslekleriniicra edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Mesleğinizi sürdürdüğünüz budiplomanın değerini vererek başarılı işlere imza attığınıza inanıyorum. BülentEcevit Üniversitesinin marka değeri sizlerle yükseliyor. Bu değer arttıkçabaşarı ve gururu sizlerle paylaşıyoruz. Sizleri Kampüsümüzde görmek bizlerebüyük mutluluk veriyor. Gücümüze güç katıyorsunuz.”

Buluşmada kendilerinearmağan edilen BEÜ amblemli baretlerini takan mezunlar, Makine Mühendisliği, MadenMühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümlerine ait derslikler, İnşaat MühendisliğiBölümü Laboratuvarları ve Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini ziyaret ettiler.Mezunlar ayrıca inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni Mühendislik Fakültesibinalarını da gezdiler.

İnşaat Mühendisliği Bölümüve Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğünün hazırladığı Mezun Bilgi Anketinidolduran mezunlar Mezun Kart hakkında da bilgi aldılar ve başvurularınıyaptılar. 2016 döneminde Onur Belgesi almaya hak kazanan mezunlara belgeleri deetkinlik kapsamında verildi.

Kampüsün her köşesindehatıra fotoğrafları çektiren mezunlara Farabi Kampüsü Personel Yemekhanesindeöğle yemeği ikram edildi.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER