Kadına sosyal güvencenin önemi konuşuldu

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu “Kadına Yönelik Şiddete Hayır Haftası“ nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Koç Holding katkılarıyla panel düzenlendi.

Kadına sosyal güvencenin önemi konuşuldu
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu “Kadına Yönelik Şiddete Hayır Haftası“ nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Koç Holding katkılarıyla panel düzenlendi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Kadına Yönelik Şiddete Hayır Haftası nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Koç Holding katkılarıyla TSO binası toplantı salonunda Kadına yönelik Şiddete karşı Uluslar Arası Mücadele Günü nedeniyle “Kadına Sosyal Güvencenin önemi” adlı panel düzenlendi. Panele, Vali Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in eşi Nurten Akdemir, BEÜ Rektörü Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşen Orhan, “Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğimize teşrifleriniz nedeniyle şahsım ve KAGİK adına teşekkür ederim. Kurulduğu günden bu yana sayısız etkinliğe imza atan kurulumuz bugünde Sosyal Güvenlik Kurumu, Koç Holding ve TAP Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin amacı toplumda farkındalık yaratmak. Kadınlarla ilgili her alanda faydalı projeler üretmektir. Bugün aynı zamanda ülkem için projemizin 2015 yılı uygulamasını ilimizde başlatıyoruz. Koç Holdingin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Ülkem için projesi altı yıl önce kuruluş yıl dönümünde başladı. Bu proje çerçevesinde her yıl 81 ile bulunan koç bayileri olarak ülkemiz için ne yaparız diye düşünüyor projeler üretiyoruz” dedi.
Ardından konuşan SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, 25 Kasım 10 Aralık tarihlerinin kadınlar için öneminden bahsetti. Acar yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinin kadına yönelik şiddete son vermek için tüm dünyayı bir araya getirmeyi hedefleyen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin Kampanyası” dünyanın bütün devletlerini, Birleşmiş Milletler kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve bireyleri (25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele etmeye davet ediyor. Bu nedenle toplantımızın zamanın ruhuyla örtüşmesi, toplantımızı çok daha anlamlı kılmaktadır. Ben toplantımızı sizlerin izniyle ülke gündemimizden maalesef bir türlü de düşmeyen, her duyduğumuzda yüreğimizi dağlayan, şahsımı bir insan, bir eş ve anne olarak hüzün dolu gözyaşlarına boğan ardı arkası bir türlü kesilemeyen kadın cinayetleri sonucu hayatının baharında solup giden canlarımızın aziz hatırasına ithaf etmek istiyorum. Biliyorum bu konu açıldığında hepimiz hüzünleniyoruz, elimiz ayağımız buz kesiyor ancak toplantımızın gündemine de bir şekilde dönmek zorundayız. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu´nun şehrimiz için çok önemli bir faaliyeti icra ettiğini düşünüyorum. Girişimcilik konu olarak tek başına çağımızın en ok önem atfedilen olgularından birini teşkil etmektedir. Siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda ülkemizin gelişimi ve dönüşümü sağlayacak önemli noktalardan biri, kadınları girişim yapmaları konusunda desteklemek ve bunu hayatın her alanına cinsiyet eşitliği olarak yaymak olarak değerlendirilmektedir. Türkiye´de kadın girişimcileri destekleyecek birçok çalışma gerçekleştirilmiş, Kamu kurumlarımız, vakıflar, bankalar bu konuda çalışmalar yapmışlardır. Son zamanlarda da bu alandaki politika, program ve etkinlikler hızla yaygınlaşmakta, kadın girişimcilerin sayısı arttırmaktadır.”
Konuşmaların ardından panelde konuşmacı olarak katılan SGK personeli Emine Ercan, Nevin Abanoz Gülay Genç katılımcılara bilgiler verdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 06:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER