Kahraman Polis, ´Fethi Sekin Robotik Kodlama´ sınıfı açıldı

Kahraman Polis, ´Fethi Sekin Robotik Kodlama´ sınıfı açıldı

Kahraman Polis, ´Fethi Sekin Robotik Kodlama´ sınıfı açıldı


İzmir’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olanKahraman Polis memuru Fethi Sekin’in ismi Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde yeni açılanokulun ‘Robotik Kodlama ‘sınıfındayaşatılacak. İlçede ders vermeye başlayan ‘Robotik Kodlama’ sınıfının ayrıca Ülkegenelindeki devlet okullarının ilkokul bölümlerinde ilk kez açıldığıbelirtildi.

Kdz .Ereğli İlçesi, Kırmacı mahallesinde bulunan Ereğli İlkokulunda, ‘Fethi Sekin RobotikKodlama ‘ sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Ereğli İlçe KaymakamıNazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay AykutManioğlu, Ereğli Belediyesi BaşkanvekiliAyhan Atay, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.FatihÇakır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan, İlçe Milli Eğitim MüdürüNuman Korkmaz, Muhtarlar, Öğretmenler ve Öğrenci velileri katıldı.

Küçük Yaştan Kodlamanın Alfabesini Öğretmek ve Sevdirmek İstiyoruz

Saygıduruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programın açılışkonuşmasını yapan, Okul Müdür yardımcısı Serkan Çakır, Slayt sunumu eşliğinde,teknoloji üretmenin önemini vurgulayarak, “Sanayi ürünleri yavaş yavaş yazılımendeksi olmaya başladı, bu da yazılım yani kodlama olmadan teknolojiürünlerinin tamamının metal yığınından farksız olduğu anlamına geliyor. Biz degeleceğimizi inşa edeceğimiz çocuklarımıza küçük yaştan kodlamanın alfabesiniöğretmek ve sevdirmek istiyoruz. Bunu onlara kodlamanın yanında eğlence veyaratıcılık barındıran Robotik ve Kodlama programımızı sunmayı düşünüyoruz. ”dedi.

Uzun:  Kodlama Sınıfını Açmanın Mutluluğunu ve Gururunu yaşıyoruz

Okul Müdürü Tuncay Uzun ise konuşmasında, Çağımızınteknolojisini üretmek için kodlamayı anlamak kodlamayı bilmek kodlamayı geliştrmek gerekiyor. Bizler geleceğe nitelikli insan yetiştirmenin atıl sıradan eğitimyöntem teknikleri ile olmayacağını düşünüyoruz. Bu gerçekle hareketle Ereğliİlkokulu olarak uzun süreli bir çalışma sonucunda ilkokullar nezdinde Kodlamave Robotik eğitim için planlanan Türkiyenin ilk robotik kodlama sınıfınıaçmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. ”diye konuştu.

Korkmaz: Bu Becerilen Aşılanması Planlanmaktadır

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’da, “Ülkemizdeilkokul itibari ile her kademede kodla eğitiminin verilebilmesi için müfredatçalışmalarının yapıldığını biliyoruz. Yakın zamanda müfredata eklenmesi planlananders için üniversite ve bilgisayar öğretim teknolojileri eğitim bölümbaşkanları bir araya geldiler. Ezberleyen sorgulamayan eleştirmeyen nesileryerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi içinerken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerilerin aşılanması planlanmaktadır. ”dedi.

Kaymakam Madenoğlu: Ruhu Şad Olsun

İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise programda yaptığıkonuşmada, “Arkadaşlarımız teknolojinin bir ürünü olan robotların sergileneceğiRobotix Sınıfının, kodlamanın yapılacağı kodlama sınıfını açıyorlar. Busınıfın açılışı gerekten çok anlamlı, değerli bir faaliyet ama bu değerli faaliyeteanlam kazandıran geçtiğimiz günlerde İzmir’de şehit olan Fethi Sekinpolisimizin adının verilmesi, bu sınıfa apayrı bir anlam kazandırıyor. Ülkemizinve vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği için, huzur içinde yaşayabilmemiziçin, diğer şehitlerimiz gibi özellikle 15 Temmuz gecesi verdiğimizşehitlerimizi gibi, bunun yanında doğuda verdiğimiz şehitlerimiz gibi buşehidimiz de, polisimiz de canını seve seve verdi ruhu şad olsun ”dedi.

Konuşmaların ardından sınıfın açılış kurdelesi kesildi.Kaymakam Madenoğlu, öğrenciler ile bir süre sohbet etti, öğretmenlerden bilgialdı. İçinde öğrencilerin olduğu iki adet ‘temsili robot’ ilgi odağı oldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER