Kartal: ´´Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nü kutluyoruz´´

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kartal: ´´Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nü kutluyoruz´´

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

´´Ülkemizin her köşesinde büyükyurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın,cefakar, onurlu insanları, öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcuduyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.

Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasımburuk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmekzorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunlarıçözüm bekliyor. 13 yıllık AKP iktidarı, sorunları çözmek yerine daha da ağırlaştırdı.

Eğitim aydınlığın yoludur. AKPiktidarı dindar ve kindar bir gençlik yaratma hedefine odaklanmış, bilimi veçağdaşlığı reddeden bir eğitim anlayışını topluma dayatmıştır.

 Bu gün on binlerce öğretmenişsiz beklerken okullarımızda öğretmen açığı oldukça fazladır. CHP’nin taşeronve sözleşmeli çalışanları kadroya alacağı açıklamaları karşısında, AKPiktidarının sözleşmeli öğretmenleri kadroya almak zorunda kalması sorunuçözmeye yetmemiştir. Atanamayan öğretmen sayısı 300 bine dayanmıştır.

Çağdaş bir toplum olabilmeninilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.´´

            CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak;

´´Tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması,öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür sendikal haklara kavuşması, eğitimpolitikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesindeöğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz. 

Büyük Önder Atatürk’e 87 yılönce verilen başöğretmenlik ünvanı nedeniyle öğretmenler günü olarakkutladığımız bu günde Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıile anar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar saygılar sunarız.´´

 

 

 

 

                                                                                                                              

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER