Kaymakam Çağlar Alaplı ÇPL modern mutfağını inceledi

Kaymakam Çağlar Alaplı ÇPL modern mutfağını inceledi

Kaymakam Çağlar Alaplı ÇPL modern mutfağını inceledi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapımı devam 3 bin kişiye sıcak yemek verilebilecek profesyonel mutfakta incelemelerde bulundu.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, beraberinde Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik ile birlikte Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek okuldaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Okul Müdürü Rıfat Yiğit tarafından karşılanan Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, beraberinde Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik okulda yapımı devam eden 3 bin kişiye sıcak yemek verilebilecek profesyonel mutfakta incelemelerde bulundu.

Profesyonel mutfak çalışmaları ile ilgili Kaymakam Çağlar’a bilgiler veren Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit, “Alaplı Çok Programlı Lisesinde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümünde okuyan öğrencilerimin pratiğinin geliştirmesi amacıyla yemek fabrikası adı altında profesyonel mutfak kurma çalışmalarımız son aşamasına gelindi. Mutfağın kurulmasından sonra 2016-2017 eğitim ve Öğretim yılında ilçemizdeki taşımalı eğitim ile gün boyu eğitim gören 2 bin 600 öğrencimizin sıcak öğle yemeğini yapmaya başlayacağız. Bu esnada Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri tam donanımlı olarak yetişme imkanına sahip olacak. İş ve işlemler okul döner sermayesi tarafından yürütüleceğinden hizmet alımı yoluyla aşçı ve dağıtıcı çalıştırılacak. Ayrıca bu proje ile aşçı ve yardımcıları olarak 10 kişi, yemek servisi içinde hizmet alımı ile araç ve personel kiralanarak 20 kişi daha iş sahibi olacaktır. Öğrenciler kanun gereği yaparak öğrenmekle sorumlu oldukları hususları yerine getirecek. Kamu kaynakları azami verimlilik kuralları içerisinde kullanılmış olacak. Yapılan iş ve eylem bedellerinin yüzde 30’u vergi ve stopaj olarak kamuya aktarılmaktadır. Ayrıca, ülkemizin diğer il ve ilçelerinde uygulanan diğer mutfaklara göre daha donanımlı olan mutfağımız, gerekli olduğunda bakanlığımıza bağlı diğer birimlerce de kullanılacaktır. Şunu özellikle belirtmek gerekir ki, bu uygulama sayesinde okulumuz yasalardan aldığı güçle gelir de elde edecek, hem de böylelikle öğrencilerimiz bir yandan pratik eğitim yaparken diğer yandan eğitim gören öğrencilerimiz sağlıklı ve ekonomik beslenecektir” dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da ilçeye böylesine modern bir mutfak kazandırılmasından son derece memnunluk duyduklarını belirterek,” Okulumuzda gerçekten çok modern bir mutfak yapılıyor. Son sistem teknoloji kullanılarak yapılan mutfakta yaklaşık 3 bin öğrencimize sıcak yemek imkanı sunulacak. Ben emeği geçen herkese ve başarılı çalışmalarından dolayı okul yönetimine çok teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ziyaret sonrası Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, beraberinde Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik’e Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan yemek ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER