Korkmaz'dan başarı mesajı

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı öncesi mesaj yayınladı.

Korkmaz'dan başarı mesajı

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz yayınladığı mesajda;

Sevgili Öğrenciler,12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) uzun bir süredir hazırlandığınıza ve başarılı olmak için gerekli tedbirleri aldığınıza inanıyorum. Sizlere elinizden gelenin en iyisi yapabilmeniz için; sınav esnasında rahat olmanızı, bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü daha rahat kullanabilmenizin başarılı olmanız açısından önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Vermiş olduğunuz emeklerin, yapmış olduğunuz çalışmaların karşılığını almanın vakti geldi. Gece gündüz demeden uykularınızdan da fedakarlık yaparak çalıştınız, çabaladınız. Artık YGS için ekme zamanı geçti, şimdi biçme zamanı.

Hayatın büyük resmine baktığınızda sınavlar içerisinde bir sınav yaşayacaksınız. Ne başlangıçtır YGS ne de bir son. Akademik başarıyı hedefleyenler için bir basamaktır. Hayatın amacı değil aracıdır. Bu düşüncelerle sınava ne fazladan bir anlam yükleyin ne de onu hafife alın. Geriye sadece bildiklerinizi doğru strateji ile sınava yansıtmak kalmıştır. Bu nedenle kendinize güvenin.Sakin olun ve soruları okuyarak çözmeye devam edin, her şeyi hatırladığınızı göreceksiniz.

Sayın Veliler;

Çocuklarımıza beslediğimiz sevgi sınavlardan bağımsız olmalıdır. Başarılı olduklarında çok, başarısız olduklarında az duyulan sevgi çıkarcı bir sevgidir. Sevgi karşılıksız olmalıdır. Onlarla birlikte sizler de fedakarlıkta bulundunuz, yeri geldi onlarla birlikte uykusuz kaldınız. Ancak şu andan itibaren onlar için verebileceğiniz en önemli şey moraldir. Başarı ya da başarısızlıkta yani her şartta onların yanında olacağınızı hissettirin.Çocuklarımızın sınav öncesi dönemde en önemli ihtiyaçları, huzurlu, sakin ve mutlu bir ortam, sevgi ve destek ilgi ve esneklik, güven ve cesarettir.

“Hayat devam ediyor”

Her sınav aslında bir basamaktır. Hayat denilen merdiveni çocuk ve gençlik yıllarımızda sınav basamakları ile geçeriz.

Bu duygu ve düsüncelerle; öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonunda geleceğini şekillendirmek için üniversiteyi kazanmaları ve eğitim hayatlarına mutlu olacakları bir yükseköğretim kurumunda devam etmelerini diliyorum.

Yapılacak olan sınavda tüm yavrularımıza sevgilerimi sunuyor, başarılar diliyorum. ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER