Maglev tren gösterisi ilgi gördü

Maglev tren gösterisi ilgi gördü

Maglev tren gösterisi ilgi gördü
2.Bilim Şenliği etkinlikleri kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ekrem Yanmaz, ‘Süperiletkenlik’ konulu bir konferans verdi. Konferansta Yanmaz’ın, ‘‘Maglev Tren Gösterisi’ deneyi büyük ilgi gördü.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Bilim Şenliği etkinlikleri kapsamında, AKM Sinema Salonunda konferans düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 2.Bilim Şenliği etkinlikleri kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ekrem Yanmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı, ilçedeki okullardan gelen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansı, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan korkmaz, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğretmenler takip etti.

AZAR; BİLİM, TEKNOLOJİ, İNOVASYON!..

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın açılış konuşmasını yaptığı konferansta konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, bilim, teknoloji ve yeniliklere önem verilmesi gerektiğini belirterek; “Milletlerin yükselişinde, kalkınmasında bunların gelişmesinin en önemli nedeni bilimdir, teknolojidir, inovasyondur. Bizim işimiz bilim üretmektir. Ama böyle bir etkinliğin Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenmesi, zaman ayırması, bütçe ayırması ve ev sahipliği yapması büyük bir takdir gerektirir. Bilim, teknoloji ve genç beyinlerimizin algılamasını sağlamada katkı sağlayan başta Kdz.Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyorum ” dedi.

UYSAL: PARA DEĞİL ‘BİLGİ’

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, en büyük sermayenin para değil, bilgi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Çağımızın en önemli vurgusu bilim. Artık en büyük sermaye, para değil. En büyük sermaye artık bilgidir. Bilgiye ulaşmak için de bilimle uğraşmamız gerekiyor. Bizler de Ereğli Belediyesi’nde öğrenen, bilgi paylaşan, bilgiye ulaşmak için çabalayan bir belediye modeli ortaya çıksın istiyoruz. Bilimsel toplantılara kendim bizzat gidiyorum. Çağımızın vazgeçilmeyecek tek ana gündemi bilgidir. Öğrenilecek belki küçük bir cümle o topluluğa bakışınızı değiştirecek. Toplumumuzun artık nitelikli insanlara ihtiyacı var. Nitelikli insan sayısını ne kadar artırırsak o kadar ileriye gideriz. Buradan tüm gençlerimize sesleniyorum; Gençler bilgi sahibi olun, bilgi sahibi olursanız özgüven olur. Bizim ülkemizin özgüven sahibi vizyonu olan gençlere ihtiyacı var. Biz Kdz.Ereğli Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

MADENOĞLU: KİTAPLAR YAKILDI

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise yaptığı konuşmada, bilimin tarihine bakıldığında, ilim yolunun zorlu bir yol olduğunu söyledi.

Yazılan kitapların insanlığa ışık tuttuğunu anlatan Madenoğlu, “400-500 yıl civarında İspanya’da kalan ve oraya bir medeniyet getiren İslam kültürünün biriktirdiği 1 milyon civarındaki kitap daha sonra buraları işgal eden İspanyollar tarafından yakılmıştır. Bilim tarihinin kesintiye uğramadan devam etmesi lazım” dedi.

MAGLEY TREN DENEYİ, İLGİ GÖRDÜ

Katılımcılara yaklaşık 1 saat, ‘Süperiletkenlik’ konusunda konferans veren Prof. Dr. Ekrem Yanmaz, protokolünde katılımıyla birde deney yaptı.

Prof. Dr. Ekrem Yanmaz, sunum sonrası ‘Maglev Tren Gösterisi’ deneyini gösterdi. Eski 196 derecede dondurularak ‘kaynatılan’ sıvı azotu, tren şekli verilen cismin üzerine döktü. Oluşturulan manyetik alanda, birkaç santimetre havada durması sağlanan cisim, oval şeklinde tasarlanan zemin üzerine hareket ettirildi. Deneye, Yanmaz’ın sahneye davet ettiği protokol üyeleride eşlik etti.

Deney, salonu dolduran öğrenciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER