Minik öğrencilerden yeşil miras

Ereğli´de Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu öğrencileri, EKO Okullar projesi kapsamında 60 adet ceviz fidanını uygun yerlere dikilmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Minik öğrencilerden yeşil miras
İHA-Ereğli´de Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu öğrencileri, EKO Okullar projesi kapsamında 60 adet ceviz fidanını uygun yerlere dikilmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. 
Karadeniz Ereğli ilçesinde geçtiğimiz yıl birçok çevre projesine imza atan Nurdan ve Ahmet Orhan oğuz İlkokulu öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılında da çevre projelerini gerçekleştirmeye başladı. EKO Okullar projesi kapsamında 3 sınıftan toplam 60 öğrencinin kendi imkanları ile buldukları ceviz fidanları, uygun yerlere dikilmek üzere Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Okul önünde yapılan törende konuşan ve projeye öğrencileri ile birlikte katılan öğretmenlerden Nilgün Özcan, amaçlarının öğrencilerini küçük yaşlarda çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Özcan törendeki konuşmasında, “EKO Okullar projesi kapsamında çalışmalarımıza dönemin başında hızlıca başladık. Ceviz yetiştirme bizim yaz dönemi ödevimizdi. Amacımız çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmek. Bir atasözümüz var; ´Ağaç yaş iken eğilir.´ Bizde çevreye duyarlı öğrencilerimizi daha bu küçük yaşlarda yetiştirmeye başlıyoruz. Çevreyle ilgili birçok projemiz var. Geçtiğimiz yılda çok sayıda çevre projesi yaptık. Bu yılda yine çevre projelerimize başladık. Ceviz ağacını tercih etmemizin en büyük nedeni oksijeni en çok yayan ve en uzun yaşayan ağaç olması. Öğrencilerimizin diktiği bu ceviz fidanları onların torunlarının torunlarına bir miras olacak. Şimdiden küçük yürekleri ile büyük miraslar bırakmayı hedefliyorlar. Onlara bu bilinci verdiysek ne mutlu bizlere. Bu projeyi gerçekleştiren öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Proje kapsamında 60 öğrenci 60 fidan dikecek. Nuran Cihan, Sultan Çivici ve Nilgün Özcan’ın sınıflarındaki öğrenciler projeye katıldı” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler toplu şekilde “Tohumlar fidana, fidanlar ağaca” şarkısını seslendirdi. Öğrenciler daha sonra kendi imkanları ile temin ettikleri ceviz fidanlarını Kaadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise ceviz fidanlarının gerekli bakımlarını yaptıktan sonra Ereğli’de uygun yerlere dikileceğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER