ÖGESAN Zonguldak’ta büyüyor

Genel Merkezi Ankara’da bulunan kısa adı ÖGESEN olan Öğretim Elemanları Sendikası Bülent Ecevit Üniversitesi’nde faaliyetlerini sürdürürken Zonguldak’ta her geçen gün büyümeye devam ediyor.

ÖGESAN  Zonguldak’ta büyüyor

Genel Merkezi Ankara’da bulunan kısa adı ÖGESEN olan Öğretim Elemanları Sendikası Bülent Ecevit Üniversitesi’nde faaliyetlerini sürdürürken Zonguldak’ta her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Zonguldak İl Temsilcisi ve aynı zamanda BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Arslan ile birlikte çıtayı yükselten ÖGESEN Zonguldak’ta da büyümeye devam ediyor.

ÖEGESEN’in akademisyenliğin hak ettiği değeri alabilmesini sağlamak amacıyla “Akademinin Yeniden Doğuşu” sloganıyla kurulduğunu belirten ÖGESEN Zonguldak İl Temsilcisi ve aynı zamanda BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Arslan,

“4688 sayılı ‘Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’ hükümleri çerçevesinde ‘Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri’kolunda, başta öğretim elemanları olmak üzere tüm eğitim kolu çalışanlarının özlük haklarını korumak, iyileştirmek, her çeşit mobbing ile mücadeleye destek olmak, eğitim ve öğretim çalışmaları yapmak ve akademisyenlerin hak ettiği değeri alabilmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur” dedi.

Sendikaları hakkında bilgiler veren Aslan, “Sendikamız, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu özüne bağlı kalarak her türlü ayırımcılığa, kayırmaya, her tür mobbingge ve akademik özgürlüğün kısıtlanmasına karşı top yekün mücadele edecek ve toplumda akademisyenlerin hak ettiği saygınlığı yeniden kazanmasını sağlayacaktır” diye konuştu

ÖGESEN’in, Öğretim Elemanları tarafından kurulduğunu ve hiçbir siyasi ve ideolojik görüşe bağlı olmadığını kaydeden Arslan, “ Sendikanın tüm organları öğretim elemanlarından oluşmuştur. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde üye sayılarımız hızla artmaktadır. Bu vesile ile tüm Öğretim Elemanlarını ÖGESEN’ e üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER