ÖĞRENCİ İLE KAVLAK ARASINDAKİ O DİALAOG

ÖĞRENCİ İLE KAVLAK ARASINDAKİ O DİALAOG

gundemeregli.com-Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın, Sendika ile  Uludağ Üniversitesi işbirliği ile Ereğli’de gerçekleştirdiği Öğrenci Kurultayı’ndaki konuşması, üniversite öğrencileri üzerinde olumlu etki yarattı.

25. Şubat’ta başlayan “Söz, Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde” başlıklı Öğrenci Kurultayı’nda;sendikal, siyasi, toplumsal, eğitim, sosyal ve kültürel ağırlıklı konuşma yapan  Kavlak, verilen arada ise yine öğrencilerle bir araya gelerek sohbetlerde bulundu.Öğrencilerin, etkilendiği konuşmanın arasından aldıkları başlıklar üzerine bazı sorular yönelttiği Kavlak, kendisinin de aynı zamanda işçi olduğunu ve sendikal faaliyetin her biriminde görev yaptığını hatırlattı.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi Fatih Türk, tanışmak isteğiyle yanına geldiği Kavlak’a, dikkat çekici bir konuşma yaptığını belirterek, “Konuşmanıza hayran kalmamın sebebi, işçiye tam şekliyle hitap etmeniz oldu. Ve konuşmanızda işçiyi tam anlamıyla anladığınızı, onların nasıl anlamasını istediğinizi bildiğinizi gözlemledim. Direk tepeden gelme bir yapıda olmadığınız aşikar. Başkanlık sürecinde de nasıl bir yol izlendiğini merak ediyorum” dedi.

“BEN DE İŞÇİYİM”

Bunun üzerine Kavlak, şunları söyledi:“Ben de işçiyim. Sendikamızın tüm kurumlarında görev yaptım. Temsilcilik, baş temsilcilik, yönetim kurulu üyeliği, mali sekreterlik, şube sekreterliği, şube başkanlığı yaptım. Genel Merkez yönetimlerinde de; genel sekreterlik, genel başkan yardımcılığı ve genel başkanlık yaptım. Türk-İş’te ise teşkilat sekreterliği ve genel sekreterlik yaptım. Bunların hepsi üyelerimiz için. Sizlerle bir arada olmak benim için de ayrı bir mutluluktur. Çünkü geleceğimizdeki ışık sizsiniz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER