Öğrencilerden yangın ve deprem tatbikatı

Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Kasımlı Ortaokulu öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilerden yangın ve deprem tatbikatı

Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Kasımlı Ortaokulu öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Alaplı Kasımlı Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Okulu deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi. Gerçeğini aratmayan, okulda deprem ve yangın alarmının verilmesiyle başlayan tatbikatta, deprem anında öğrenciler sıraların altına sığındı. Ardından okul personeli ve öğrenciler ve personel kısa sürede okulu boşalttı.

Tatbikatta okul sivil savunma kulübü öğrencileri tarafından yangın ve deprem esnasında neler yapılacağı ve alınması gereken önlemler ile ilgili bilgiler verildi.

Alaplı Kasımlı Ortaokulu Müdürü Erdal Yılmaz da, okul olarak öğrencilere yönelik deprem ve yangın tatbikatı düzenlediklerini söyledi.

Okul Sivil Savuma Kulübü ve öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden Yılmaz,” Okulumuzda Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri ve öğrencilerimiz tarafından deprem ve yangın tatbikatı düzenledik. Senaryo gereği okulda deprem ve yangın alarmı verdik. Okul personeli ve öğrencilerimizin kısa sürede okulu boşaltmasını sağladık. Öğrencilerimize deprem ve yangın esnasında neler yapmalarına ve ne gibi önlemler almalarına yönelik eğitimler verdik. Ben bu anlamda tatbikatta emeği geçen Sivil Savunma Kulübü öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER