ÖĞRENCİNİN TEK KİŞİLİK MEZUNİYET GURURU

ÖĞRENCİNİN TEK KİŞİLİK MEZUNİYET GURURU
gundemeregli.com-Alaplı Aydınyayla Karadoruk mahallesinde  akciğer hastalığı nedeniyle solunum cihazına mahkum yaşayan 13 yaşındaki öğrenci, evinde karnesini aldı.

Cansel Duman’ın karnesini ve teşekkür  belgesini Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran vermek için Aydınyayla köyüne gitti
Küçük yaşlarda astım hastalığıyla başlayan akciğer rahatsızlığının ilerlemesi üzerine solunum cihazına mahkum olan 13 yaşındaki Cansel Duman, okula devam etmesi sakıncalı bulunması nedeniyle 3 yıl önce eğitimine ara verdi. Cansel Duman, pes etmedi. Eğitime devam etmek istedi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın evde eğitim uygulaması için yapılan başvurular olumlu sonuçlanınca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öğretmen görevlendirildi.
Eve gelen öğretmenle ortaokul 2. sınıftan eğitimine kaldığı yerden devam eden Duman, ortaokulu bitirerek karnesini ve teşekkür belgesini evde düzenlenen törenle aldı.
Öğretmen olmak istediğini ifade eden Cansel gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl boyunca öğretmenimle birlikte çok güzel dersler işlediklerini söyledi. Öğretmenini çok sevdiğini ifade eden Duman, “2 yıl öğretmenimle birlikte çok eğlenceli geçti. Onunla çok keyifli dersler yaptık. Okulum bitti teşekkür belgesi aldım. Bunun içinde çok mutluyum. Şimdi liseye gitmek istiyorum. Ardından da üniversite okuyarak öğretmenim gibi bende büyünce öğretmen olmak istiyorum. Tek arzum isteğim bu bunu için çok çalışacağım.” Diye konuştu.
Cansel Duman’ın öğretmeni Şerife Altay ise, “2 yıl boyunca Cansel ile çok güzel dersler işlediklerini çok güzel günlerimiz oldu. Cansel’in okulunu teşekkür belgesiyle bitirmesi beni çok mutlu etti. Bana başarı belgesini layık gören Kaymakamımıza ve Milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Cansel’in ailesine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Cansel de inşallah bir an önce sağlığına kavuşur.” Dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ise, konuşmasında evde eğitim projesini canı gönülden desteklediklerini belirterek,  “2 yıldan bu yana Cansel Duman evde eğitim yapmaktaydı. Ve bu yıl 8.sınıfı bitirdi. Ben bundan sonraki hayatında Cansel kızımıza başarılar diliyorum. Aynı şekilde evde eğitim veren yaz, kış demeden karda, yağışta gelip giden öğretmenimiz ede çok teşekkür ediyorum. Ben buradan devletimizin halkımıza sunmuş olduğu evde eğitim ile ilgi projesini canı gönülden destekliyorum. İlçemizde evde eğitim artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Öğretmen  Şerife Altay’a Alaplı  Kaymakamlığı tarafından başarı belgesi verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER