OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMENLERE MÜKEMMELLİK MODELİ SEMİNERİ…

OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMENLERE MÜKEMMELLİK MODELİ SEMİNERİ…

 

 

gundemeregli.com-Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 16-19 Haziran tarihinde okul müdürleri ve öğretmenlerine öğretim görevlileri H.Ömer Gülseren ve Halis Korkmaz tarafından seminer verildi.

Eğitimde verimlilik ve sürdürebilirlik kavramlarını ön plana çıkararak mükemmelliği yakalamanın önemi üzerinde durulurken, Öğretim Görevlisi Hacı Ömer Gülseren EFQM (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı)Modeli’nin bir değerlendirme aracı olarak benimseyen, kurum ve kuruluşlar uygulama sonuçlarını gözden geçirerek kuvvetli yönlerini ve iyileştirmeye açık alanlarını belirlemekte olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Bu doğrultuda hazırladıkları eylem planları ile yönetim yaklaşımlarını iyileştirme fırsatı elde etmektedir. Okullarımızda yeni liderlik anlayışı ve öz değerlendirmenin çok önemli olduğunu iyi bir liderin ve öğretmenin tüm paydaşların memnuniyetini artırır. Anlayışı günümüzde önemlidir. Sizlerde İlçenizde güzel çalışmalara imzalar atıyorsunuz ziyaret ettiğimiz okullarda bunları görme fırsatına sahip olduk. Alınan eğitimlerin seminer sonrası okullarınızda uygulayacaksınız sorunlara daha farklı yaklaşacaksınız kurumun amacı ve bireyin amacını anladığınız ve birleştiğiniz zaman tüm problemleri çözeceksiniz “dedi.

İYİ BİR LİDER SORUNLARI ÇÖZER

İyi bir lider sorunları çözer, günümüzde ihtiyacımız olan insan çözüm üreten problem çözen insandır ilkesinin ön planda olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Halis Korkmaz,”Sizlerin gayretlerini ve problem çözme becerinizi görme fırsatını bulduk. Bu yolculukta Başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.

KDZ EREĞLİ’DE EĞİTİMDEKİ KALİTE YOLCULUĞUNA DURMADAN VE YORULMADAN DEVAM EDECEĞİZ

Kdz Ereğli’de eğitimdeki kalite yolculuğuna durmadan ve yorulmadan devam ettiklerini ve tüm paydaşların memnuniyetini ön planda tuttuklarını ifade eden Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Naci Kılıç şunları söyledi; “ Kdz Ereğli 1997’den itibaren kalite yolculuğuna başlamış ilçelerden bir tanesi. Tabi o günden bugüne periyodik olarak genel ifade ile bazı okullarımızda bu çalışmalar başladı ama sistemli ve düzenli olarak da bir buçuk yıldır hizmette. Sistemli düzenli olarak bilinç olarak kalite çalışmalarını yürütmeye çalışıyoruz. Bunların içerisinde bugünkü eğitimin çok anlamlı, çok değerli ve farklı bir eğitim olduğu kanaati içerisindeyiz. Sonuçlarını siz daha iyi takdir edeceksiniz. Bu anlamda her zaman yanımızda olan Eğitime çok önem veren Sayın Valimiz Ali Kaban’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek’e, Sayın Kaymakamımız İbrahim Çay’a teşekkür ediyorum” dedi.

Seminer sonrası eğitimlerini tamamlayan Okul Müdürleri ve öğretmenlere sertifika töreninde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER