Okula artık kendim gidip geleceğim. bu yüzden çok mutluyum

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde,ana sınıfıöğrenci velilerinin düzenlendiğikermes geliriyle satın alınan 2 sandalyeden akülü olanına kavuşan 11 yaşındaki Gamzenur Akmanoğlu, “okula artık kendim gidip geleceğim. Bu yüzden çok mutluyum” dedi.

Okula artık kendim gidip geleceğim. bu yüzden çok mutluyum

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde,ana sınıfıöğrenci velilerinin düzenlendiğikermes geliriyle satın alınan 2 sandalyeden akülü olanına kavuşan 11 yaşındaki Gamzenur Akmanoğlu, “okula artık kendim gidip geleceğim. Bu yüzden çok mutluyum” dedi.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Fiziksel Engelliler Derneği’nde düzenlenen ‘sandalye teslim’ töreninde yaptığı konuşmada, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişim BölümüAna Sınıflarıöğretmen, öğrenci ve velileri tarafından, önceki birtarihte kermes düzenlendiğini bildirdi.

MADENOĞLU: SON DERECE ANLAMLI
Kermestenelde edilen gelirle ise biri akülü olmak üzere 2 adet tekerlekli sandalye satın alındığını anlatan Madenoğlu, bu davranışın diğer okullara örnek olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Onlara ‘hayırlı olsun’ diyorum. Güle güle kullansınlar. Fiziksel Engelliler Derneği, sadece Ereğli’de kendini ispatlamış bir derneğimiz değil, aynı zamanda, Türkiye genelinde de kendini ispatlamış; gerçekten, mensubu olsun yada olmasın herkese destek vermeyi başarmış bir derneğimizdir.
Okulda görev alan öğretmenlerimize, sınıflarda okuyan çocuklarımıza ve onların velilerine canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Bu faaliyet, başka okullara, kişilere ve kuruluşlara da örnek olabilecek nitelikte bir proje ve uygulamadır. İkisi de birbirinden tatlı çocuklarımızın böyle bir ihtiyaçlarının karşılanması son derece anlamlıdır.”
 
ŞENTÜRK: ÖRNEK OLSUN
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de, sergilenen tutumun, her türlü takdirin üstünde olduğunu belirtti. Davranışın, okullara örnek alacağına inandığını kaydeden Şentürk, şu ifadeleri kullandı: “Anasınıfı öğrencileri ile yapılan kermes sonrası elde edilen gelirle bir çocuğumuza akülü, bir çocuğumuza da manuel tekerlekli sandalye ile buluşturdular. Gerek Gamzenur kızımız gerekse Yasemin adına, kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu yaptıkları, her türlü takdir ve tebrik üzerindedir. Sandalyelerden istifade eden engelli kardeşlerim adına, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu davranışın, ilçemizdeki hatta ülkemizdeki tüm okullara örnek olmasını diliyorum.”

Okul Müdürü Uğur Yağmur ise herkesin birer engelli adayı olduğunu ileri sürerek, “bu bilinciyle bu projelerimizin devam etmesini istiyoruz, devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

İLK KES KULLANDI, BAŞARILI OLDU
Törene, babaannesi ile Devrek’den gelerek akülü sandalyeye kavuşan ortaokul öğrencisi Gamze Akmanoğlu, mutlu olduğunu söyledi. Kendisini en çok mutlu eden şeyin ise okula, kimseden yardım almadan gidebilecek olması olduğunu dile getiren Akmanoğlu, “çok mutluyum. Sandalyeyi verenlere çok teşekkür ediyorum. Yani, okula artık kendim gidip geleceğim. Bu yüzden çok mutluyum. Sandalyeyi bugün deneme fırsatım oldu. Heyecanlandım ama kolaydı” diye konuştu.
Akmanoğlu, kullanmayı ilk kes denediği sandalye ile dernek bahçesinde kısa bir gezinti yaptı. O’nun sandalyeyi zorlanmadan kullanabildiğini görenler, Akmanoğlu’nu alkışladı.Minik öğrencinin, sağ bacağında oluşan bir kitle ile doğdu, doğumdan hemen sonra ise diz kapağından aşağıyaamputasyonedildiğiöğrenildi. Akmanoğlu’nun, 20 yaşına ulaşıncaya kadar, her 6 ayda bir ameliyat olacağı kaydedildi.
 
MİNİK YASEMİNDE SANDALYESİNE KAVUŞTU
Manuel tekerlekli sandalye verilen Spastik Mental hastası 5 yaşındaki Yasemin Pamukoğlu’nun annesi Hayriye Pamukçuoğlu da, gazetecilere, mutlu olduğunu söyleyerek kızına yardım edenlere teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER