OKULLAR AÇILIYOR, SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT!

Okul sezonu öncesi piyasalarda tatlı bir telaş başladı.

OKULLAR AÇILIYOR, SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT!

gundemeregli.com-Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye sektörü velileri uyararak, sahte ürünlere karşı duyarlı olmaları istedi.
Okul sezonu ile birlikte hareketlenen kırtasiye sektöründe velilerin markalı ürünlere yönelmesini isteyen kırtasiye sektörü temsilcileri, bazı ürünlerin çocukları zehirlediğini iddia etti.
2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül günü başlayacak olması ile birlikte yeni  eğitim-öğretim sezonuna hazırlanan kırtasiyeler tatlı telaşını sürdürüyor.
Yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgi veren Alaplı İlçesinin önde gelen Kırtasiyelerinden Öğretmenler Pazarı Sahiplerinden Ali Ozan  Akçil,anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseye  gidecek öğrencilerin tüm ihtiyaçları olan kitap ve kırtasiye ürünlerini hazırladıklarını belirtti.
Okul sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kırtasiye ürünlerini hazırladıklarını anlatan Akçil,
Okul ihtiyaçlarımızı bildiğiniz ve güvenilir, bu işin uzmanı olan esnaflarımızdan  önemli rica ediyoruz. Kaliteli ve ekonomik ürünleri almanız, can canlı sağlıksız ve kullanışsız ürünlerden de uzak durmasını öneriyoruz.  Artık tüm okul ürünlerinde CE amblemi ve TSE amblemi var öncelikle buna dikkat edilmeli. Ailelerin  ulusal  marka  olmuş  ürünleri  alması, ilerideki  mağduriyetlerini önleyeceğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.
Veliler, özellikle orijinal ürünler almalıdırlar. Veliler, taklit ürünlerden kaçmalıdır. Sahte ürünler kanserojen etki yaptığı için marka ürünler alınmalıdır. Bizler tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve şuan da ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Okul sezonuna hazırız” dedi.
Ozan  Akçil, yaklaşık bir haftadan beri hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, “Yeni sezon ürünleri getirdik. Çanta çeşitleri, kalemlikler, çocuklar için beslenme çantaları ve A’dan Z’ye kadar tüm kırtasiye ürünlerini hazırladık.  Öğrenci velileri, sıradan ürün almaktan vazgeçsin. Marka ürünler hem kaliteli hem de kanserojen etkisi yoktur. Veliler, bir ürün alırken çocuklarını iyice düşünsünler” ifadelerini kulandı.
FİTALAT NEDİR?
Çeşitli maddelerle karıştırılarak kullanılan fitalatın ana maddesi fitalik asit. Fitalat, plastik maddeleri yumuşatmak, elastik hale getirmek ve kırılmasını önlemek için kullanılıyor. Kırtasiye malzemeleri, kozmetik, özellikle çocuklar için yapılan ayakkabı, yağmurluk, plastik kap, ev eşyaları, sabun, losyon gibi vücut bakım eşyası ve suni deri gibi ürünlerde kullanılıyor.
FİTALATIN ZARARLARI NELERDİR?
Fitalat, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları, cinsel gelişim problemleri, hormon yapısı, büyüme ve metabolizma bozukluklarına neden oluyor. Hormon dengesini bozarak insülin direncine sebep olan fitalat, tip 2 diyabet, obezite, yüksek kolesterole yol açıyor. Uzmanlar fitalatın anne karnındaki bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimini engelleyip yavaşlattığını da belirtiyor. Fitalatın özellikle çocuklara yönelik malzemelerde ve bebek oyuncaklarında kullanımı Türkiye ile birlikte bir çok ülkede yasak. Dünyada her yıl bir milyar ton fitalat üretiliyor

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER