Orman ve su işleri bakanlığı 10. bölge müdürlüğü ile protokol imzalandı

Bartın Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Bartın’daki yaban hayatı geliştirme sahasının hedef türleri için envanteri ve yayılış haritaları oluşturulacak.

Orman ve su işleri bakanlığı 10. bölge müdürlüğü ile protokol imzalandı

Bartın Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Bartın’daki yaban hayatı geliştirme sahasının hedef türleri için envanteri ve yayılış haritaları oluşturulacak. Bu çalışmalar bölgedeki hedef türlerin daha etkin biçimde korunmasında kullanılacak.

Bartın’da yaban hayatı geliştirme sahasının hedef türlerinin envanter çalışmaları yapılarak ve yaban hayvanlarının yayılış haritaları oluşturularak bölgedeki hedef türlerin daha etkin biçimde korunması amacıyla Bartın Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokole göre GPS özelliği taşıyan tasmalar veya fotokapan kullanılarak bölgedeki yaban hayvanlarının yayılış haritaları ve envanteri oluşturulacak. Bu çalışmanın sonuçları bölgedeki hedef yaban hayvan türlerinin daha etkin biçimde korunmasında kullanılacak.

Bu çalışmada Bartın Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğünün Bartın sınırları içinde sorumluluğu altında bulunan yaban hayatı geliştirme sahasındaki hedef türlerin ve bölgede yayılış gösteren diğer yük memeli türlerinin belirlenmesi için çalışma alanlarını belirleyecek, bölgede yapılacak olan envanter çalışmalarında ekipman ve öğrenci gruplarıyla bilimsel destek sağlayacak.

Protokol, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazit arasında imzalandı. Protokol toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Orman Fakültesi Yaban Hayatı Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Özkazanç, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, Av ve Yaban Hayati Şube Müdürü Nurullah Gürkan katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER