ÖRNEK OKULDA SEMİNER DÜZENLENDİ

ÖRNEK OKULDA SEMİNER DÜZENLENDİ
gundemeregli.com-
Alaplı ilçesi Kasımlı İlkokulu-Ortaokulu’nda “Öğrenen Lider Öğretmen” adlı seminer düzenlendi.
Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ile Garanti Bankası/Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) arasında yapılan “Öğretmenin Sınırı Yok” projesi protokolü kapsamında “Öğrenen Lider Öğretmen” adlı seminer düzenlendi. Seminere Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) adına Songül Boybeyi ve Engin Güven eğitmen olarak katılırken,
Alaplı Kasımlı İlkokulu-Ortaokulu öğretmenleri ve başkan okullardan gönüllü 30 öğretmen katıldı.
Seminerde, “Öğrenen Lider Öğretmen” sloganıyla üç başlık altında, “İletişim Becerileri, Sınıf Yönetimi,”Ölçme ve Değerlendirme” konu başlıklarıyla öğretmenlere çeşitli etkinliklerle sunuldu.
Seminerde konuşan ÖRAV Eğitim görevlileri Songül Boybeyi, bu eğitimler vesilesi ile Türkiye’nin birçok köşesinde çok farklı okullar ve çok sayıda eğitimci ile paylaşım içerisinde olduklarını belirterek “Karadeniz’in bu şirin köşesinde köyde bu güzel okuldaki samimiyetten, öğretmenlerimizin ilgisinden ve azminden çok etkilendik. Ülkemizde kendisini ülke geleceğine adamış pırıl pırıl özverili eğitimcileri görmek geleceğimiz adına bizleri umutlandırmıştır. Bir köy okuluna eğitim vermeye gideceğimizi duyunca sobalı eski bir taş mektep bekliyorduk, ancak okula ilk geldiğimizden itibaren edindiğimiz izlenim bizleri şaşırttı. Okul çok şeyi hak etmiş ve layık olduğu yere gelmiş bu anlamda kurumun Türkiye ölçeğindeki başarısını da kutluyoruz. Bu kadroyu gördükten sonra güvenle, iç huzuru ile geleceğe dair umutlarla buradan ayrılıyoruz” dedi.
Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulu Müdürü Erdal Yılmaz’da seminerin katılımcı desteği, okul öğretmenleri ve ilçe merkezindeki diğer okullardan gönüllü katılımıyla tamamlandığını belirterek, “ Grup çalışmaları, istasyon çalışması, çeşitli eğitsel oyunlar, farklı eğitim araç gereçleri ile yapılandırmacı yaklaşıma göre gerçekleştirilen eğitimde iki gün boyunca sıkılmadan eğlenceli bir eğitim ortamı vardı. Bu anlamda Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) “Öğrenen Lider Öğretmen” seminerinden okulumuz ve ilçemiz öğretmenlerimizin yararlanmasına vesile olduğumuz için mutluyuz dedi. Ben bu vesile ile ÖRAV’a sponsorlara ve ÖRAV adına eğitimleri gerçekleştiren eğitim görevlileri Songül Boybeyi ve Engin Güven’e teşekkür ediyorum. Alaplı ilçe genelindeki bütün öğretmenlerimizin bu semineri almaları mesleki gelişim ve kişisel gelişim adına son derece yararlı olacaktır” diye konuştu.
Seminere katılan öğretmenler de eğlendiklerini, dersin nasıl sıkıcı olmadan işleneceğini öğrendiklerini ve eğitimde yapılan etkinlikleri, oyunları sınıflarında uygulayacaklarını belirttiler. Öğretmen Akademisi Vakfıyla ilişkilerini, eğitimlerini e-Kampüs üzerinden devam ettireceklerini belirttiler
Seminer sonunda ise katılan bütün öğretmenlere Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından “Öğrenen Lider Öğretmen” seminerine katılım belgesi takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER