PROTOKOL İMZALANDI

PROTOKOL İMZALANDI
gundemeregli.com-Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında Üstün Yetenekli Öğrencilerin Eğitilmesi projesi kapsamında protokol imzaladı.
BEÜ Rektörlüğü´nde düzenlenen imza protokolüne BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, BEÜ Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZELMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Elicora katıldı.
BEÜ Rektörü Özer konuşmasında, Böyle bir merkezin üniversitemizde olması ve Zonguldak´taki üstün yetenekli öğrencilerin hem teşvik edilmesi hem de onların yetenekleri dahilinde eğitim modülleri bağlamında desteklenmesi açısından çok önemli. Üstün yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ülkemiz açısından çok büyük kazanç olacak. Üstün yetenekli öğrencilerin üniversiteye gelmeden önce üniversitenin imkanlarıyla tanışmaları, hem deneysel hem de fiziksel ortamları görmeleri bakımından, onların daha gerçekçi geleceğe yönelik projeler yapmaları çok önemli. Üniversitelerin topluma fayda sağlaması bu şekilde olacaktır diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Özbek ise, Üstün yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesi ve keşfedilen öğrencilerin eğitilmesini içeren bu proje, Zonguldak´a ve Türkiye´ye çok faydalı olacaktır. Bu öğrenciler, dünyaya, Zonguldak´ın adını duyuracaklar. Bu yüzden çok mutluyum ve heyecanlıyım dedi.
Ardından Rektör Özer ile İl Milli Eğitim Müdürü Özbek, protokol imzaladı.
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER