Rektör Özer’ den Zgc’ ye ziyaret

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ZGC genel merkezini ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi.

Rektör Özer’ den Zgc’ ye ziyaret
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ZGC genel merkezini ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi. 

Yapılan ziyarette ZGC başkanı Derya Akbıyık, Onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz, Başkan Yardımcısı Seçkin Kıraslan, Yönetim kurulu üyesi İsmail Çelik, Genel kurul üyeleri ve gazeteciler hazır bulundu.

ZGC Başkanı Akbıyık konuşmasında, “Rektör hocam sizleri bugün cemiyetimizde ağırlamaktan ve misafir etmekten gurur ve onur duyuyoruz. Görev sürenizin ilk dört yılında inanılmaz başarılara imza atarak, şehrin üniversite ile buluşmasını, bütünleşmesini sağladınız. Yaptığınız dört yıllık çalışma döneminde, ekibinizle beraber üniversitemizin büyümesine ve gelişmesine katkı verdiniz. Bugün ZBEÜ marka olma yolunda başarı ile yürüyor. Şehrimizin geleceği üniversitemiz ile şekillenecek. Üniversitemiz sayesinde şehre önemli bir istihdam ve ekonomik girdi sağlanıyor. Yıllık 200 milyon TL bir bütçe, ilimiz adına sevindiricidir. İkinci dört yıllık görev süresince de önemli kazanımlar ve başarıları hem üniversitemiz, hem de de ilimiz adına gerçekleşeceğine inanıyoruz. Gelecek dört yıllık görev süresince de ekibinizle beraber başarılar dilerim, gazeteciler olarak, cemiyet olarak üzerimize düşen görevlerde her zaman hazır olduğumuzu bildiririz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı konuşmada “Zonguldak’ın etkin ve güçlü bir kuruluşu olan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ediyoruz. BEÜ olarak yaptığımız tüm çalışmalarda, etkinliklerimizin duyurulması noktasında cemiyetin yaptığı katkı, bizler için önemlidir” diye konuştu.


“BEÜ SAĞLIKLI BÜYÜYECEK”

Üniversitenin tüm dinamikleri ile beraber sağlıklı bir büyüme gerçekleştireceğini ifade eden

Rektör Özer, “Yeni yapılanmalarımız devam ediyor. Öğrenci sayımızı artıracağız. Yeni bölümleri açacağız. Temelini attığımız binalarımız bitme aşamasında. Merkez kampüste olsun, Diğer kampüslerimizde olsun, son derece hızlı bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Ereğli Devlet hastanesi yeri ve arsaları inşallah devredilir. Ereğli için çalışmalarımız sürüyor. Eski devlet hastanesinin yeri ve binaları üniversiteye verilmesi gündemde, olursa seviniriz. Ereğli de en azından tüm bölümleri bir araya toplamış oluruz. Onun için bu yerin ve binaların önemi var. 3 Bin Akademisyen ve Personel sayımız var. Bugün için akademisyen ve personel sayımız üçbin. Bu sayıya hizmet alımı ile gerçekleştirdiğimiz personel dahil değil. Hizmet alımı ile çalışan, güvenlik, yemekhane ve temizlik personelimizde önemli bir sayıda görev yapıyor. ZBEÜ yıllık bütçesi 170-180 milyon tl. Bu rakam artarak devam ediyor. İlimize önemli ekonomik katkı ve destek veriyoruz. Hayırseverlere kapımız her zaman açık. Zonguldaklı hayırseverleri her zaman bekliyoruz. Bize 25 000 metre kare bir alan verilirse, biz de öğrenci sayısını anında 7000 artırırız. Alanlarımız hızlı bir şekilde genişlerse, büyümemiz de bir o kadar hızlı gerçekleşir. ZBEÜ büyürse bundan en çok ilimiz yararlanır. Sağlık kampüsü büyümeye devam edecek. Sağlık kampüsünde tüm yatırımları tek tek hayata geçiriyoruz. Yeni ek binalarımız yapılacak. Yatak sayımız şuan 625, bu sayı yeterli değil bu nedenle yatak sayımızı artırmak için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Üniversite merkez kampüsü doğalgaza geçti. Çevreye uyumlu olması açısından doğalgaz önemliydi. Sağlık kampüsünü de doğalgaza geçirmek için taleplerimiz var. Yüklenici firma, sağlık kampüsü bölgesinde doğalgaz çalışmalarına henüz başlamadı.

Tüm bölümlerimizde laboratuvar mevcut. Bugün üniversitemizin halen faaliyet gösteren tüm bölümlerinde laboratuvar çalışmasını tamamladık. Bu çalışmaya önemli bir bütçe ayrıdık. Bugün tüm öğrencilerimiz derslerini görüyor, sonra eğitimlerini uygulamalı olarak gerçekleştiriyorlar. Her üniversite açılış sezonunda bize ayrılan öğrenci sayımızı dolduruyoruz. ZBEÜ tercih edilen bir öğretim kurumu. Üniversitemizde kaliteye çok önem veriyoruz. Bu kalitemizden hiç ödün vermeyeceğiz. Her geçen gün üniversitemizin daha çok büyümesi için çaba sarf edeceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER