Rektör Özer sosyal merkezde incelemelerde bulundu

Rektör Özer sosyal merkezde incelemelerde bulundu

Rektör Özer sosyal merkezde incelemelerde bulundu
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İbn-i Sina Kampüsünde yapımı devam eden Sosyal Merkezde incelemelerde bulundu. Çalışmaların planlandığı gibi gittiğini ve kompleksin tamamlanmasıyla İbn-i Sina Kampüsünde eğitim gören öğrencilerin ve sağlık çalışanlarının önemli bir ihtiyacının da en iyi şekilde karşılanmış olacağını belirtti. 
Rektör Özer, BEÜ İbn-i Sina Kampüsünde yapımı devam eden içinde kütüphane ve yemekhanenin yer aldığı Sosyal Merkez inşaatında incelemelerde bulundu. İbni Sina Kampüsü içinde en önemli yatırımların başında gelen merkezi derslik incelemelerinde yüklenici firma yetkililerinin yanı sıra BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Genel Sekreter Yardımcıları Osman Demir ve ilgili Daire Başkanları hazır bulundu. Yüklenici firma yetkililerinin verdiği bilgiye göre binanın projesi A, B Blok, kule köprü ve ara kat bölümlerinden oluşuyor. 5 kattan oluşan binada toplam 4637 m2, yarı kapalı alan ise 1248 m2’den oluşuyor. Binada; mutfak ve servis mahalleri (personel dinlenme malzeme depoları, soyunma, duş) ve teknik hacim mahalleleri, teknik hacim, mutfak, yemek pişirme, servis ve hazırlık mahalleleri, kitap satış, kırtasiye, fotokopi, kuaför, dükkân mahalleleri, kütüphane, öğrenci yemekhanesi ve yemek servis mahalleleri, kantin, idari yemekhane, toplantı odası ve 8 adet kulüp odaları, kafeterya ve mutfağı, kule kısmında binanın düşey sirkülasyonunu sağlayan asansör ve merdivenler yer almaktadır. Ayrıca binada yeteri kadar engelli ve bay, bayan wc grupları yer alıyor.
İncelemeler sırasında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra bir değerlendirmede bulundu ve çok güzel bir kompleksin yapılıyor olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Rektör Özer: “Üniversitemiz sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesinin en köklü üniversitesi konumundadır. Bir sağlık üssü olan İbn-i Sina kampüsünde her yıl öğrenci, öğretim elemanı ve personel sayısında artış görülmektedir. Buna bağlı olarak kampüs içinde öğrencilerimizin ve sağlık çalışanlarımızın daha nitelikli bir ortamda kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak yeni bir kompleksin yapımı için kısa zaman önce çalışmalar başlatmıştık. Bu gün burada gördüğümüz kadarıyla yüklenici firma yetkilileri tasarlanan zamanda kompleksi teslim edecekler. Bizde 2016-2017 eğitim öğretim yılında tesisleri öğrencilerimize ve sağlık çalışanlarına kazandırmış olacağız. İnşaatını gezdiğimiz yapı çok ferah mekânlara sahip. Burada öğrencilerimiz ve sağlık çalışanlarımız rahat ve konforlu bir mekânda manzara eşliğinde yemek yiyebilecek, yüzlerce öğrenci rahat ve nezih bir ortamda 7/24 saat ders çalışabilecek. Oluşturulan spor alanlarından yararlanabilecek ve geniş kafeteryadan yararlanabilecekler” dedi.
Rektör Özer ve beraberindekiler incelemenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 06:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER