Resmi ve Altarnetif törenle başladı

TBMM Başkanlığı Meclis’in 96. kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, ‘resmi’ ve ‘resmi olmayan’ törenlerle kutlanmaya başlandı.

Resmi ve Altarnetif törenle başladı

Kdz. Ereğli İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Kdz. Ereğli’de ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. İlçe Milli Eğitimi Müdürü Numan Korkmaz, resmi törende, Anıt’a müdürlük çelengi bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, Özel Utku Koleji Armoni Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, öğrenciler tarafından 3 adet Türk Bayrağı, göndere toka edildi. İlk resmi tören son buldu. Törene İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, bazı belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

RESMİ TÖREN SONRASI ‘ALTERNATİF ÇELENK’

Öte yandan, son yıllarda resmi törenlerde, STK’ lara ait çelenklerin program dışında bırakılması uygulaması nedeniyle CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Kadınları ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneklerinin Ereğli Şubesi temsilcileri, Anıt’a çelenkler bıraktılar. CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, yaklaşık 70 kişilik gurup adına yaptığı konuşmada, Meclis’in kurulmasıyla saltanat ve hilafetin kaldırılarak kişisel egemenlik ile ve tek adam saltanatının yerine ulusun egemenliğin getirildiğini söyledi. Son yıllarda ise ‘tek adamlığın’ yeniden ulusa empoze edilmek istendiğini iddia eden Ocakçı, şöyle konuştu: “Görüyoruz ki Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve ulus egemenliğinin önemini kavrayamayanlar saltanatı ve tek adamlığı ulusumuza empoze etmektedirler. Yine görüyoruz ki ülkemizin bayramlarından ve ulusun egemenliğinin gururu ile yaşayan ulusumuzdan, bayramlarını ve coşkusunu koparmak istiyorlar. Yine görüyoruz ki çocuklarına sahip çıkıp onlara bayram hediye eden dünyadaki tek milletin çocuklarının önüne ismini bile telaffuz etmekten iğrendiğimiz vakfın ismini koyuyorlar. Bağımsız, laik, sosyal, hukuk devletimizin temel değeri olan Cumhuriyet’i savunmaktan ve bu değerler için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.”

KORKMAZ ,BU BAYRAMI BÜTÜN DÜNYA İLE PAYLAŞAN İLK VE TEK ÜLKE TÜRKİYE’DİR

Atatürk Anıtı önündeki Törenin ardından, İkinci tören ise Gençlik ve Spor Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz,” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya’da çocuklara bayram olarak hediye ettiği ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Milletimiz Egemenliğini, Yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır, Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir.Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız.Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, topluluğumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.Bu Duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda ve kurtuluş savaşında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize saygı, şükran ve rahmetle anıyorum “dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
 
Törende Öğrenciler tarafından Folklor gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Eşi Sevim Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, Ereğli ilçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ,AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, milli eğitim şube ve okul müdürleri, öğretmenler, ve dernek yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER