Taşımalı sistemdeki okulların yemeklerini öğrenciler yapıyor

Ereğli´deki taşımalı sistemdeki okulların yemekleri Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde kurulan eğitim mutfağında yapılıyor.

Taşımalı sistemdeki okulların yemeklerini öğrenciler yapıyor
Ereğli´deki taşımalı sistemdeki okulların yemekleri Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde kurulan eğitim mutfağında yapılıyor. Beş öğretmen nezaretinde, 11. sınıflardan 10, 12. sınıflardan 4 olmak üzere 14 öğrencinin çalışmasıyla hayata geçirilen hizmet kapsamında üretilen yemekler, ilçe merkezi ve köylerde taşımalı eğitim veren okullara dağıtılıyor. Mutfakta, yemek pişirme elemanı olarak beş kişi de istihdam ediliyor. Yemeklerin dağıtım işi dışarıdan hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, eğitim mutfağının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen programda basın mensuplarına bilgi verdi. Meslek liselerinin dışarı açılmasının önemine dikkat çeken Korkmaz, Endüstri Meslek´i de, Ticaret Meslek´i de dışarı açacağız. Bunun yanında ilerleyen zamanlarda akademik çalışmalarla ilgili değişiklik olacak. Hem akademik çalışmalarda niteliğimizi artıracağız, hem de ara eleman yetiştirme niteliğimizi artıracağız. Meslek lisesi kökenli olduğumuz için bu ilk adım. Bu çalışmaların arkası gelecek dedi.

Kız Meslek Lisesinin şu an tüm bölümleriyle dışarıya açılmış durumda olduğunu belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: Mutfağın kurulması ile birlikte ilçede taşımalı tam gün eğitim gören öğrencilerin yemeği kontrol ve denetimli olarak Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından temin edilecek. Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri tam donanımlı olarak yetişme imkanına sahip olacak, her yıl 25 aşçı yetişmiş olacaktır. İş ve işlemler okul döner sermayesi tarafından yürütüleceğinden hizmet alımı yoluyla aşçı ve dağıtıcı çalıştırılacak. Öğrenciler kanun gereği yaparak öğrenmekle sorumlu oldukları hususları yerine getirecek. Kamu kaynakları azami verimlilik kuralları içerisinde kullanılmış olacak. Yapılan iş ve eylem bedellerinin yüzde 30´u vergi ve stopaj olarak kamuya aktarılmaktadır. Ayrıca, ülkemizin diğer il ve ilçelerinde uygulanan diğer mutfaklara göre daha donanımlı olan mutfağımız, gerekli olduğunda bakanlığımıza bağlı diğer birimlerce de kullanılacaktır. Şunu özellikle belirtmek gerekir ki, bu uygulama sayesinde okulumuz yasalardan aldığı güçle gelir de elde edecek, hem de böylelikle öğrencilerimiz bir yandan pratik eğitim yaparken diğer yandan eğitim gören öğrencilerimiz sağlıklı ve ekonomik beslenecektir. 

Okul Müdürü Abdüsselam Aksoy, Zonguldak, Bartın ve Karabük´teki Kredi ve Yurtlar Kurumu´na bağlı yurtların perdelerinin de Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde imal edildiğini belirtti. Aksoy, öğrenciler mezun olduğunda iş yeri açma belgesi verdiklerini, tüm eğitimlerin gerçek uygulamalar üzerinde yürütüldüğünü belirtti.
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER