Toplumun kalkınması öğretmenlere bağlıdır

Toplumun kalkınması öğretmenlere bağlıdır

Toplumun kalkınması öğretmenlere bağlıdır

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayımladı. Demirtaş yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet MektepleriBaşöğretmenliği’ni kabul etmesinin 88’inci yılında, Başöğretmenimiz Atatürk’ü büyükbir saygı ve minnetle anıyor, onurlu meslekleriyle her zaman gönlümüzdeayrıcalıklı bir yere sahip olan, geleceğin mimarları değerli öğretmenlerimizin “ÖğretmenlerGünü”nü en içten duygularımla kutluyorum. 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonragelir”anlayışı ile inşa ettiği çağdaş ve laik eğitim sistemimiz ve bu sisteminbaş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihiniburuk bir şekilde karşılamaktadır. Bir toplumun kalkınması, refah ve mutluluğu öğretmenlere bağlıdır. Çağdaş,laikve nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesinde öğretmenlerimizin önemi çok büyüktür.Bireyin özgürleşmesi ve hak ettiği noktaya gelmesini, insanca yaşamasınısağlayan da öğretmendir. Geleceğimizin aydınlık olabilmesi için öğretmenlerimizin en doğru biçimdeyetiştirilmesi, toplumda hak ettiği yere gelmesi kaçınılmazdır. Ağır ekonomikve sosyal sorunlarla boğuşan öğretmenlerden istenilen başarıyı beklemek mümkündeğildir. AKP döneminde nitelikli, çağdaş ve laik eğitim  rafa kaldırılmış; tamamen siyasi kadrolaşmayapılarak, liyakatsız ve yeteneksiz yöneticilere görev verilmiştir. Maalesefaydın, çağdaş, ilerici, becerikli, liyakatlı Milli Eğitim kadroları tasviyeedilmiştir.Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,“Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin özverili öğretmen ve eğitmenleri,sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti,sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır” diyerek, bu kutsalgörevin gücü ve önemine vurgu yapmıştır.

Bu anlamda, çağdaş, laik, bilimsel eğitim yolunda, gelecek kuşaklararehberlik eden tüm öğretmenlerimizin , eğitim emekçilerimizin 24 KasımÖğretmenler Günü’nü kutlarım.

 






Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER