Ünlü İletişim Uzmanı Ali Saydam BEܒdeydi

Bülent Ecevit Üniversitesinin davetlisi olarak Zonguldak’a gelen iletişim dünyasının ünlü ismi Ali Saydam, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen interaktif konferansında “Başarısızlığın Sırları”nı anlattı.

Ünlü İletişim Uzmanı Ali Saydam BEܒdeydi

Bülent Ecevit Üniversitesinin davetlisiolarak Zonguldak’a gelen iletişim dünyasının ünlü ismi Ali Saydam, SezaiKarakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen interaktif konferansında “BaşarısızlığınSırları”nı anlattı.

RektörProf. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M.Halûk Güven, Prof. Dr. Hamza Çeştepe ve Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, akademikve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra Zonguldaklıların da ilgigösterdiği etkinlik, 22 Nisan Cuma günü gerçekleşti.

AliSaydam, konuşmasının ilk bölümünde iş ve özel yaşamda karşılaşılabilecekbaşarısızlıklara kendi deneyimlerinden örnekler verdi. Başarıya giden yolda atılacakilk adımı, kendi ifadesi olan“Hazır, Hızır, Huzur“un ilk harflerininoluşturduğu 3H kuralı ile tanımlayan Ali Saydam, “Bir işte başarılı olmak içinönce ciddi bir hazırlık yapacaksınız. Zorlandığınız anda Hızır yetişecektir.Böylece huzuru yakalarsınız.” dedi.

Başarıyolunda ilişki-iletişim dengesinin, değerlere uygunluğun, yönetimin veyönetmenin, tatmin-algı-beklenti ilişkisinin ve gelecek beklentisinin öneminevurgu yapan Saydam, farklı üslubu, yönelttiği sorular, izleyicilerin cevaplarınayaptığı esprili yorumları ile uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir etkinliğeimza attı. Ünlü iletişim uzmanı, konuşması esnasında kullandığı sunumdabaşarılı ve başarısız televizyon reklamlarından örneklerin videolarına da yerverdi.

Konuşmasındakültür merkezine adı verilen Sezai Karakoç’a ve şiirlerine de gönderme yapanAli Saydam’a, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından konferans sonunda bir teşekkürplâketi takdim edildi.

Konferanssonrası Rektör Özer’i makamında ziyaret eden ünlü iletişim uzmanı, “BülentEcevit Üniversitesini uzun süredir merak ederim. Üniversiteye ilk girdiği andanitibaren merakımda çok haklı olduğumu gördüm. Doğal güzelliğinin yanında hernoktasında üniversite atmosferinin hissedildiği bir kampüste bulunmaktan büyükkeyif aldım.” dedi ve Rektör Özer’e başarılarının devamını diledi.

RektörÖzer, kendisini Bülent Ecevit Üniversitesinde ağırlamaktan büyük mutlulukduyduğunu, Saydam’ın konferansı ile öğrencilerin iletişim kavramınabakışlarında farklı ve yeni pencereler açıldığını söyledi.  Prof. Dr. Özer bir süre sohbet ettiği AliSaydam’a çeşitli armağanlar verdi. 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER