Utku Koleji ,100 kişilik dev kadrosuyla hizmet veriyor

Kdz. Ereğli İlçesi’nin 29 yıllık geçmişiyle en köklü Özel okullarından biri olan Utku Kolejinde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Utku Koleji ,100 kişilik dev kadrosuyla hizmet veriyor



Kdz. Ereğli İlçesi’nin 29 yıllık geçmişiyle en köklü Özel okullarından biri olan Utku Kolejinde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Özel Utku Koleji Ailesi, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Bu yıl 100’ün üzerinde personeliyle hizmet verecek olan bölgenin tek modern okulu Özel Utku kolejinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bu sabah başladı. Anne ve babalarıyla, Utku Kolejine gelen çocuklar, ilk ders zilinin çalmasıyla uzun süre boş kalan sınıfları heyecanla doldurdu. Üç aylık yaz tatilinin ardından Ereğli’de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında sabahın erken saatinde okul bahçelerini dolduran öğrenciler ilk ders zilinin çalması ile sınıflara koştu. İlk günün mutluluğu ve telaşını yaşayan öğrenciler kadar veliler de heyecanlıydı. Sınıfları dolduran öğrenciler öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayarak öğretmenlerine sarıldı.

“EĞİTİM CİDDİ BİR İŞTİR, EĞİTİMİ BİLMEK YETMEZ, ONA GÖNÜL VERMEK GEREKİR”

Törenin açılış konuşmasını yapan ve yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde, Türkiye’nin aydınlık geleceği çocuklarımızı Yetiştirecek öğretmen, veli ve öğrencilerle birlikte olmanın heyecanı ve gururu içinde olduğunu belirten Özel Utku Koleji Okul Müdürü Hülya Çataklı yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sürekli değişerek gelişen dünyamızda, ulusların mutlu geleceğini bugünün çocuklarının belirleyeceğine, bunun da ancak iyi bir eğitimle gerçekleşebileceğine inanıyorum. Eğitim, ciddi bir iştir, eğitimi bilmek yetmez, ona gönül vermek gerekir. Çocuklarımızı tüm fiziksel ve teknolojik donanımımızla, araştırmacı ruhlarını çeşitli projelerle destekleyecek eğitim ortamını sağlayarak bilimsel düşünebilen, kendine her konuda güvenen ve çevresiyle barışık, mutlu ve yaşam kaliteleri yüksek bireyler olarak topluma kazandırmanın önemine inandık. Çıktığımız bu yolculukta tüm Utku Ailesi olarak eğitimin ciddi bir iş olduğunu ve ona gönül vermek gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden başarılarla büyüyen yeni nesiller için her yıl yeni hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Eğitim alanında öncü, öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını gözeten bir kurum olarak amacımız geleceğin dünyasında lider olacak, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, yetkin ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Sevgili Öğrencilerim; Sizler okulumuzun deneyimli kadrosu, sevgi ve ilgi dolu değerli öğretmenlerinizin elinde başarıdan başarıya koşacak, kendinizi yuvanızda gibi hissedeceksiniz. Utku Koleji’nde Atatürk sevgisiyle büyüyen, onun ilkelerine yürekten bağlı, çağdaş, donanımlı, sağlam kişilikli bireyler olarak yetişecek, geleceğimizin yarınlarımızın güvencesi olacaksınız. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor, sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz. Biz bir aileyiz. Öğrenci -veli- öğretmen ilişkisinin doğru şekilde oluşturulduğu, her konuda birbirine açık, beklentilerin karşılıklı dile getirildiği, ortak payda da buluşulduğu bir aile...Çocuklarımızın sevildiğini hissettiği, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla paylaşabildiği, çocukları ilgiyle, sevgiyle yetişen mutlu bir aile”

ÇATAKLI,BİZLER BÜYÜK PROJENİN İÇİNE GİRDİK

Özel Utku Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ise yaptığı konuşmada,2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi;

“Utku Koleji olarak bizler büyük bir projenin içerisine girdik, 2012-2013 yılında başlayan projemiz neredeyse bitmiş durumda. Bünyemize katılan Özel Utku Koleji Anadolu Lisesi ile genişlemiş durumdayız. Lisemizin Öğrenci sayısı tahminlerimizin üzerinde gerçekleşti. Bizler ilk olarak 1-A,1-B olarak düşündüğümüz öğrenci sayımızı talep dolayısıyla 150 civarına çıktığını gördük, tabi buda bizleri dolayısıyla mutlu etti. Ereğli Halkı adına tüm öğrencilerimize çok ama çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bizim okulumuzdan mezun olup da, tekrar bizlere gelen öğrencilerimize de çok teşekkür ediyoruz.

BİZİM AMACIMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZİ İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTENİN İSTEDİKLERİ BÖLÜMÜNE YERLEŞTİRMEK

Lise binamız yeniden elden geçti, son sistem hazırlıklar yapıldı. Bu hazırlıklar bu yıl eğitim-öğretim görecek öğrencilerimiz için yapıldı. Velilerimiz Çocuklarının okuyacağı ders göreceği sınıflara kadar gezerek hayranlıklarını dile getirdiler. Bizim amacımız; öğrencilerimizi İstedikleri üniversitenin, istedikleri bölüme yerleştirecek,

100’ÜN ÜZERİNDE PERSONEL İLE HİZMET VERMEKTEYİZ

Bizler Bu projeye 6 kişi başlamıştık, bizim buradaki amacımız gelişmekti ve bunu da başardık. Şu anda 100’ün üzerinde personelimizle Ereğli halkına, bölge halkına hizmet veriyoruz. Aynı zamanda bölgemizin istihdam konusunda bir nevi gidermiş oluyoruz.

700 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Toplam 700 öğrencimiz Utku kolejinde eğitim-öğretim görecekler. Öğrencilerimizin bizleri tercih etmeleri bizleri memnun ediyor. Bizler Utku Koleji ailesi olarak bu yönde and içtik. Bu vesile ile eğitim öğretim yılının başarılı olmasını hayırlı olmasını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER