Utku Koleji Tanıtım Günleri Başladı

Kdz. Ereğli Özel Utku kolejitanıtım günleri heyecanı başladı. Etkinlikler kapsamında veliler okulu tanıma ve gezme fırsatı bulurken, okulun geldiği noktayı oldukça beğendiler.

Utku Koleji Tanıtım Günleri Başladı


Kdz. Ereğli Özel Utku koleji tanıtım günleri heyecanı başladı. Etkinlikler kapsamında veliler okulu tanıma ve gezme fırsatı bulurken, okulun geldiği noktayı oldukça beğendiler.

Utku Koleji Tanıtım Günleri gerçekleştirilen tanıtım etkinliği ile başladı. Gerçekleştirilen tanıtım etkinliği çerçevesinde Utku Koleji Eğitim Kurumları Müdürü Hülya Çataklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun eğitim ve sosyal branşlarda çeşitli başarılar elde ettiğini söyledi. Tanıtım günlerine katılan velilerin ise gösterdikleri ilginin, kurum adına sevindirici olduğunu ifade eden Çataklı, şöyle konuştu: “Veliler, okulumuzu gezip görüyor, öğretmenlerimizden bilgiler alıyorlar. Kampüsümüzde, yeni oluşumla birlikte havuzumuz, saunamız, buhar adamız ve bütün sosyal tesislerim velilerimizin hizmetine sunulacak. Bunun yanı sıra, lise ve LGS’de başarılıyız, birinci sıradayız. Bunun peşinden ise Türkiye çapında 83 lisenin katıldığı müzik yarışmasında 4’üncü olduk. 12 Mayıs’ta, sanatçı Gökhan Tepe’nin konserine davet edildik. Ayrıca, kendi içimizde yaptığımız bir çalışmada da şu an, TEOG sınavlarının sonucunda 3 tane Türkiye birincimiz var. Bunlarda sevindirici, güzel haberler. Ereğli’mize, inşallah en güzel şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bugün buraya gelen velilerimizden çoğu, daha önceden araştırma yaparak son kararı veren velilerimizdir. Şuan her şey çok güzel gidiyor. Bir cümle ile anlatmam gerekirse, Utku Koleji bir öğretmenler kuruluşudur. Her şeyden önce bu çok önemli ve akademik başarısı çok yüksek bir okuldur.

BU, EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇACAK BİR BULUŞTUR

Utku Koleji Teknoloji ve Bilişim Koordinatörü Erkan Aktürk de, Türkiye’de yeni bilinen Samsung Gear VR yada bilinen adıyla ‘sanal gerçeklik’ teknolojini uygulamaya koyduklarını söyledi. Gözlük takmakla aynı yol uygulanarak yüze oturtulan cam ekranda izlenen içeriğin 360 derece görülmesine olanak sağlayan teknoloji ile öğrencilerin adeta farklı bir ülkeye ışınlanacağını öne süren Aktürk, şunları anlattı: “Bu 360 derece ‘VR’ teknolojisi, çok yeni bir teknolojidir. Utku Koleji, bu gözlüklerle, Dünya’da ilk kez İngilizce dil eğitimi yapacak. Çocuklarımız, bu gözlükleri taktıkları yerlere adeta ışınlanarak oralarda, yerinde uygulamalı bir şekilde işleyecekler. Bütün dersleri ise bu sisteme uyarlayacağız. 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunda İngilizce dersleri bu şekilde verilecek. Önümüzdeki eğitim sezonunda ise peyderpey diğer dersler verilecek. Bu sistem, yaklaşık 3-4 aydır var. Biz, bu teknolojiyi çıktı andan itibaren Utku Koleji’ne dahil ettik. Bu, eğitimde çığır açacak bir buluştur. Türkiye, bunu bu anlamda kullanan başka hiçbir kurum daha yok.”

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER