Utku'da 18 Mart Ruhu anlatıldı

Kdz.Ereğli Utku Koleji 18 Mart Çanakkale Zaferi yıl dönümü sebebiyle etkinlik düzenledi.

Utku'da 18 Mart Ruhu anlatıldı

Utku Koleji Orçun Çataklı Konferans Salonu’nda yapılan 18 Mart Çanakkale Zaferi büyük bir coşkuyla kutlandı.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.  Utku Koleji Armoni Bandosu Uğur Bostancı yönetiminde İstiklal Marşı ve Çanakkale Türküsü söylendi.

Tarih öğretmeni Sema Kocatürk, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Çanakkale Zaferi ile dünyadaki güç dengelerinin değiştiğini ifade eden Kocatürk, ‘’Türk milletinin olayların akışında belirleyici ve aktif bir rol oynadığını’’ söyledi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının cesur ve kararlı olmaları ile kazanılan bu zafer özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin yegane örneğidir” ifadelerini kullandı.

Müzik öğretmenlerinden Cansu Kınık ve Onur Koçak eşliğinde 6. Sınıflardan oluşan koro sahne aldı. Koro izleyicilerden büyük ilgi alarak, sahne sonunda yoğun alkış aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Zaferi yarışmalarında derece alan öğrenciler başarı belgeleri ile ödüllendirildi. Dereceye giren öğrenciler, belgelerini Utku Koleji Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi, Kurum Müdürü Hülya Çataklı’dan aldı.

Programın sonunda Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinden Hande Yazılan ile Emine Şişman’ın hazırladığı ve 11. Sınıfların sahne aldığı ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı orotoryo sahnelendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde yapılan program Utku Koleji Kurum eğitmenleri, çalışanları, öğrenciler, veliler ve davetliler tarafından büyük beğeni aldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER