Uysal istedi, Derslik sayısı 8’den 12’ye çıktı

Okulun kat sayısı 2’den 3’e, derslik sayısı da 8’den 12’ye çıktı.

Uysal istedi,  Derslik sayısı 8’den 12’ye çıktı

Kdz. Ereğli Bölücek Mahallesi’nde yapılması planlanan ve protokolü 2 kat ve 8 derslikli olarak imzalanan okulu yaptıracak olan İşadamı Kameroğlu’nun, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyareti önemli gelişmeyi beraberinde getirdi. Okulun kat sayısı 2’den 3’e, derslik sayısı da 8’den 12’ye çıktı.

Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılacak olan, ‘Bölücek Nevişet Kadir Kameroğlu İlk ve Ortaokulu’ için geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol sonrası, hayırsever Kameroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve Mahalle Muhtarı İsmail Şişman ile birlikte Başkan Hüseyin Uysal’ı ziyaret etmişti.

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek’in de hazır bulunduğu, sonradan okulu yapacak Müteahhit Ali Bulut’un da katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren ziyaretin sonunda önemli bir gelişme yaşandı.

Başkan Uysal’ın “Okulun derslik sayısını arttıralım” önerisine olumlu yanıt veren Kameroğlu, toplam 1600 metrekare alan üzerinde yapılması planlanan okulun 2 olan kat sayısının 3’e, 8 olan derslik sayısının da 12’ye çıkması ve toplam maliyetin 500 bin liradan 850 bin liraya yükselmesini kabul etti.

Başkan Uysal, “Eğitim kurumlarımıza yapılan yatırım, geleceğe dönük en büyük hizmettir. Sayın Kameroğlu ve kendisi gibi sosyal sorumluklarının farkında olan, eğitim gönüllüsü hayırseverlerimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 8 olan derslik sayısını 12’ye çıkarmış olması bölgemiz eğitimine yönelik önemli bir katkıdır. Okulumuz gelecek eğitim dönemine yetişecek. Bu yönde müteahhit firmadan söz aldık. ” dedi.

Kameroğlu’da çok heyecanlı olduğunu belirterek, Ereğli’ye hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ettiği konuşmasında, Ben okul yaptırma işinde antrenmanlıyım. Eğitim sevdam bitmeyecek. Bu okul zamanında bitecek. O kadar inançlıyım ki, cayma bedeli olarak 500 bin lira ödemeyi bile taahhüt ettim. Başkanımız da buna şahittir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER