Vali Kaban ve Başsavcı Yağız, Çalgı Yapım Atölyesini gezdiler

Vali Kaban ve Başsavcı Yağız, Çalgı Yapım Atölyesini gezdiler

Vali Kaban ve Başsavcı Yağız, Çalgı Yapım Atölyesini gezdiler

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Cumhuriyet BaşsavcısıH. Hakan Yağız Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı ÇalgıYapım Atölyesini gezdiler 

15 Kasım Salı günü gerçekleşen ziyarette Zonguldak Valisi AliKaban ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız’a Rektör Prof. Dr.Mahmut Özer,  Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, DevletKonservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü, akademik ve idari personel eşliketti. Ziyarette Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. CemDertsiz çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Atölyeyi ve çalışmaları detaylı bir şekilde inceleyen veöğrencilerle de sıcak bir diyalog kuran Zonguldak Valisi Ali Kaban veCumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Ülkemizde dört üniversitede bulunan veulusal ve uluslararası başarıları ve sıra dışı performansıyla göz dolduran ve diğerleriarasından ön plana çıkan BEÜ Çalgı Yapım Atölyesinin çalışmalarından duyduklarımemnuniyeti ifade ettiler.

 Vali Kaban, ÇalgıYapım Atölyesi’nin çalışmalarının Bülent Ecevit Üniversitesi’nin son dönemde ahşapkonusunda ortaya koyduğu çalışmalarının ve başarılı performansının önemli birayağını oluşturduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirttiğikonuşmasında şunları söyledi: “Hakikaten şunu açıkça belirtmek isterim ki SayınRektörümüzün öncülüğünde Üniversitemiz çok önemli çalışmalara imza atıyor.Üniversitemizin bir taraftan Devrek bastonu konusundaki çalışmaları diğer taraftangeçen hafta Çaycuma’da ziyaret ettiğimiz ahşap oyuncak üretimi konusundakifaaliyetleri ve bu gün burada inceleme fırsatı bulduğumuz Devlet KonservatuvarıÇalgı Yapım Atölyesi’nin çalışmaları son derece özgün çalışmalar. Bu çalışmalarıZonguldak ve ülkemiz için marka değeri oluşturabilecek ölçekte değerligörüyorum. Bunun bizim üniversitemizde yapılıyor olması çok önemli. Bu anlamdaben Sayın Rektörümüzün şahsında bu çalışmaları gerçekleştiren üniversiteçalışanlarını kutluyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu çalışmalara önemlidestekler sağlamayı planlıyoruz. Böylece hem bu başarılı çalışmaların kapsamınıgenişletebiliriz, hem de sürekliliğini ve görünürlüğünü artırabiliriz.”

Vali Ali Kaban’a ve Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız’a ziyaretleridolaysıyla teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Bu günburada Sayın Valimize ve Sayın Başsavcımıza gösterme imkânı bulduğumuz DevletKonservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi ülkemizin en güçlü ve üretkenatölyelerinden birisidir. Bilindiği gibi ülkemizdeki çalgıların büyük kısmınıithal ürünler oluşturmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak ülkemizdeki busıkıntının üstesinden gelmek üzere Çalgı Yapım Bölümümüze her türlü desteğivermekteyiz. Amacımız bu bölümün ülkemizdeki çalgı üretiminde önemli bir merkezhaline gelmesidir. Yurdumuzda genel olarak dışa bağımlı yaylı çalgı yapımsektörüne karşın, yerli üretim olan çalgıların, emek ve alın teriyle yoğrulmuşZonguldak kentinin üniversitesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde üretiliyorolması da oldukça anlamlıdır.

Yine bilindiği gibi Çalgı Yapım Bölümümüzün 2015 yılı NisanAyında Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrasında gerçekleştirdiği sergi büyük birilgi ile karşılanmıştı. Sergi akşamı verilen konserde dünyanın en önemli kemansanatçılarından Soyoung Yoon, bölümde üretilen bir kemanla konser vermişti. YineDünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı Erkin Onayın 9 Nisan 2016akşamı Üniversitemizde vermiş oldukları konserin bir kısmında Sayın Erkin OnayÇalgı Bölümünde üretilmiş kemanla konser vermişti. Tüm bunlar burada üretilençalgıların değerini ve kalitesini göstermesi açısından oldukça manidardır. Yinebu ay içerisinde Zonguldak MÜSİAD’ın katkılarıyla İstanbul’da katılmışolduğumuz 16.Müsiad Expo’da üniversitemizde üretilen ürünleri sergileme imkanıbulduk. Sergilenen eserlerinanılmaz beğeni aldı. Bu çalışmalar bir taraftan yaparak/üreterek öğrenmemodelini eğitimin merkezine koyan üniversitemizin eğitim kalitesini gösterirkendiğer taraftan hem üniversitemiz hem de Zonguldak için pozitif anlamdatanıtımda marka değerler olma potansiyeli taşımaktadır. Bu çalışmalarımızartarak devam edecektir. Önümüzdeki aylarda hem çalgı yapım teknikleriniiçeren hem de üretilen eserlerin yer bulacağı bir kitabı üniversitemizyayınlarından çıkartacağız. Bu süreçleri başarıyla yürüten başta DevletKonservatuvarı Müdürü Sayın İlker Kömürcü ve Çalgı Yapım Bölüm Başkanı SayınCem Dertsiz olmak üzere tüm öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Valimiz Sayın AliKaban’a ve Başsavcımız Sayın H.Hakan Yağız’a ziyaretleri dolayısıyla şükranlarımısunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER