Yaz kuran kurslarının açılışı gerçekleştirildi

Kdz. Ereğli İlçesi Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, 2 ay sürecek Yaz Kuran kurslarında 405 öğretici hocanın görev yapacağını ve yaklaşık 8 bin’e yakın öğrencinin yaz kuran kurslarından faydalanacağını dile getirdi.

Yaz kuran kurslarının açılışı gerçekleştirildi


Kdz. Ereğli İlçesi Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, 2 ay sürecek Yaz kuran kurslarında 405 Öğretici Hocanın görev yapacağını ve yaklaşık 8 bin’e yakın öğrencinin yaz kuran kurslarından faydalanacağını dile getirdi.

Kdz. Ereğli’de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca her yaş grubundan vatandaşın katılabileceği Kur’an ve dini bilgilerin verileceği yaz kuran kurslarının açılışı gerçekleştirildi. Yeşiltepe Camiinde yapılan Yaz kuran kurslarının açılışına Kdz. Ereğli İlçe Murakıbı Ramazan Duman, Yeşiltepe Cami İmam-Hatibi İsmail Teke, öğrenciler ve aileleri katıldı. Yeşil tepe Camii İmam-Hatibi İsmail Teke’nin kuranı kerim okumasının ardından konuşan İlçe Murakıbı Ramazan Duman ,” iki ay boyunca camilerimizde ve Kur-an kurslarımızda yaklaşık sekiz bine yakın öğrencimizin gelmesini bekliyoruz. Hedefimiz en az bu yönde, inşallah bunu aşarız” dedi.

2 ay sürecek olan yaz kuran kurslarında, 405 öğretici Hocanın görev yapacağını dile getiren Duman şunları söyledi;

“Ramazanı Şerif ayında birçok bereketi, güzelliği, rahmeti yaşıyoruz. Onlardan bir tanesi de işte bu Kur-an kurslarımız. Camilerimiz gündüz 5 vakit namazla, geceleri Teravih ve sabah namazlarında dolup taştığı gibi bereketlendirdiği gibi seher vakti ve kuşluk vaktinde de öğleye kadar çocuklarımızla şenlenecek. Bu sebepten dolayı rabbimize teşekkür ediyoruz, hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Yaz Kur-an kursları bizim için çok değerli, zira çocuklarımızın büyüdüklerinde kendine lazım olabilecek, gerek günlük yaşamlarında gerekse hayatı boyunca lazım olabilecek bütün dini bilgileri yaz Kur-an kurslarında kendilerine verilmekte. Dolayısıyla biz bugünden itibaren iki ay boyunca günde üç saat, hafta da beş gün sizlere Kur-anı Kerim, yeni bilgiler, ibadetin pratiği, uygulamalı olarak yapılması, Kur-anı Kerimi geçmişte öğrenen çocuklarımıza tecvid bilgilerinin öğretilmesi ve bunun yanında Peygamber efendimizin hayatı, ahlaki değerlerimiz gibi konularda size bilgiler verilecek. Ereğli’mizde iki ay boyunca camilerimizde ve Kur-an kurslarımızda yaklaşık sekiz bine yakın öğrencimizin gelmesini bekliyoruz. Hedefimiz en az bu yönde, inşallah bunu aşarız. 405 öğretici hocalarımız ile birlikte sizlere hizmet vermeye çalışacağız. Bazı kalabalık olan yerlere de ek görevlendirmeler yapıldı. İnşallah her otuz, otuzbeş öğrenciye bir öğretici düşecek şekilde size faydalı olabilecek bir eğitim öğretim dönemini sunacağız.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER