Yazar Adnan Özveri öğrencilerle buluştu

Kdz. Ereğli ilçesinde Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan öykü ve roman yazarı Adnan Özveri öğrencilerle söyleşi gerçekleştirip, kitaplarını imzaladı.

Yazar Adnan Özveri öğrencilerle buluştu
Kdz. Ereğli ilçesinde Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan öykü ve roman yazarı Adnan Özveri öğrencilerle söyleşi gerçekleştirip, kitaplarını imzaladı.
Kdz. Ereğli ilçesinde 52. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Atatürk kültür Merkezi Nikah Salonu’nda İlçe Halk kütüphanesi Müdürlüğü öykü ve roman yazarı Adnan Özveri’nin katıldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencilerinin katıldığı söyleşide Yazar Adnan Özveri kitap okumanın önemini anlattı. Öğrencilere “Neden Kitap okumalıyız?” sorusunu yönelten Yazar Adnan Özveri, yazarların hayal ettiklerini yazdıklarını, bilim adamlarının ise yıllar süren çalışma ile bu hayallerin gerçeğini ortaya çıkardığını ifade etti. Özveri konuşmasında “Bütün bilimsel çalışmaların arkasında önce hayal vardır. Siz ‘Arzın merkezine Seyahat’ diye bir kitap duydunuz mu? Jules’in adını duydunuz mu? Şimdi onun ‘Arzın merkezine seyahat, denizler altında fersah’ diye kitapları var. Bunlar yazıldığı zaman denizaltı diye bir şey yoktu ve uzaya da gidilmiyordu. 100 yıl önce bunlar yazıldıktan sonra insanlar uzaya gittiler. Demek ki önce yazarlar yazıyor, sonra bilim adamları gerçekleştiriyorlar” dedi.
Öğrencilerle yaptığı söyleşinin ardından toplu fotoğraf çektiren Yazar Adnan Özveri, son olarak kitaplarını imzaladı.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencileri söyleşinin ardından sınıflar halinde ilçe halk kütüphanesini gezerek, kütüphane hakkında bilgiler aldı.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER