YÖK’ten yükseköğretime geçici kayıt hakkı müjdesi

YÖK’ten yükseköğretime geçici kayıt hakkı müjdesi

YÖK’ten yükseköğretime geçici kayıt hakkı müjdesi

YükseköğretimKurulu (YÖK), bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancakortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavınagirecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçicikayıtlarının yapılacağını duyurdu.

YÖK’ten yapılan açıklamada, “Bir yükseköğretim programınakayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünlemeveya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretimkurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarınailişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibrazetmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak olup, bu tarihe kadar mezunolduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olupbelirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtlarıyapılmayacaktır” denildi.

Yükseköğretim programlarına internet üzerinden elektronik kayıtlar 12-16Ağustos, normal kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ekyerleştirme tercih işlemleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri de6-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER