ZİLLER 33 BİN ÖĞRENCİ İÇİN ÇALDI

Ereğli´de 33 Bin öğrenci için okul zilleri çaldı.

ZİLLER 33 BİN ÖĞRENCİ İÇİN ÇALDI
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de 2013-2014 eğitim-öğretim yılı, dün tüm ilk, orta ve liselerde çalan okul zilleri ile başladı.

Okula ilk defa gidecek olan öğrenciler sınıfa girerken, ailelerinden ayrılmanın zorluğunu yaşarken, diğer öğrencilerde öğretmenleri ile üç aylık bir aradan sonra bir araya gelmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadı.  

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ilçede 145 okulunun bulunduğuna dikkat çekerek bu okullarda toplam 33 bin öğrencinin okuduğuna dikkat çekti.

Ereğli’de her okul öncesinde olduğun gibi ilköğretim haftası kutlamaları yapılırken, Kaymakam Çay bu kutlamalara başkanlık etti.

Kaymakam çay önderliğindeki heyet Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

Heyet ardından Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret ederek, yeni eğitim-öğretim yılı hakkında görüş-alışverişinde bulundu.
Tüm yurtta olduğu gibi tüm ilk-orta ve lise okullarında eğitim ve öğretime üç aylık aradan sonra yeniden başladı.

ilk kez okula giden öğrenciler için farklı bir heyecan yaşanırken,  uzun bir aradan sonra yeniden okula başlayanlar için farklı bir heyecan yaşandı.

Öğrenciler yine bu yılda devlet tarafından verilen kitapları sıra üstünde bulurken, özellikle okula yeni başlayan çocukların heyecanı bir başkaydı.

İlköğretim Haftası sebebiyle anıt önünde düzenlenen törenlerinin ardından Ereğli’deki Kaymakamlık makamında İbrahim Çay’ı ziyaret eden Ereğli Milli Eğitim Müdürü M. Naci Kılıç, okullardaki son durum ile ilgili bilgi verdi.

Kaymakam Çay burada yaptığı açıklamada, 33 bin civarında öğrencinin ders başı yaptığının altını çizerek, İlçede yeni açılan okullarla beraber 145 okulda eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulacağını anlattı..

Çay, okulların bugünde duruma gelmesinden hayırseverlerin çabalarını küçümseyemeyeceklerini anlatarak, katkısı olanlara bir kez daha teşekkür etti. 
Çay burada yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“Hayırseverlere teşekkür etmenin sebebi, kısa bir süre içinde 57 tane özellikle ilkokullarımızın, köylerdeki birleştirilmiş sınıfların hayırsever vatandaşlar tarafından geçen sene tamirinin yapılması nedeniyledir.  Yine okul listesine baktığımızda, hayırsever vatandaşların ön sırada olduğunu görmekteyiz. Kısa zaman içinde milli eğitim müdürümüz ve bizlerin hayırsever vatandaşlarla yapmış olduğu temaslar neticesinde ihtiyacımız olan bölgelerde okul yapımını da kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili Turgut Reis’in önünde anaokulu, Oğuzlar tarafından yeni bir okul yapılacak. İsmini henüz açıklayamayacağım bazı hayırsever vatandaşlarımızla da temaslarımız devam etmektedir. Her zaman olduğu gibi ilçemizde eğitim ve öğretimin en iyi şekilde yürüdüğünden hiç kuşkumuz yoktur. Bunda en büyük emek de sizlerindir. Gerçekten okul müdürü arkadaşlarımız, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle güzel bir ortamda, birlik ve beraberlik içinde hizmetlere devam etmektedir. Amacımız bize emanet edilen yavrularımızın Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda güzel bir eğitim almaları, cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alarak cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkacaklarına hiç kuşkumuz yoktur.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da Kaymakam Çay’a hitaben yaptığı konuşmada eğitimde çıtayı yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.  

 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2013, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER