AKYÜZ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AKYÜZ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU
gundemeregli.com-Kdz Ereğli İlçesi S.S. 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 65 yaş üstü yolcuların ücretsiz taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kdz Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 4 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarına ilişkin kararın uygulanmasına ilişkin kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Akyüz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin, yönetmeliğin iptaline ilişkin çalışma içerisinde olduklarını belirterek, Ereğli Kaymakamlığında bu konunun görüşülmesi için 31 Mart 2014 Pazartesi günü toplantı yapılacağını ifade etti.
Akyüz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Aile ve Sosyal politika bakanlığının 4 Mart´ta almış olduğu bir yönetmelik var. Bununla ilgili zaten Türkiye genelinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Türkiye Özel Halk otobüsleri birliği birlikte bu yönetmeliğin iptali ile ilgili çalışma içerisindeler. Biz bu uygulamayı neden daha hayata geçirmedik? Bu konuyla ilgili olarak zaten 4 Nisan´a kadar vaktimiz var. Yönetmelik ile ilgili olarak davalarımız açılıyor. Ancak bize tabi ki vatandaşlarımız internetten indirdikleri bu yönetmeliğin hayata geçirildiği ile ilgili sürekli olarak geliyorlar. Sayın kaymakamımızla bunu tekrar paylaştık. Bu konunun uygulama aşamasına nasıl geçirebiliriz? Önümüzde ki Pazartesi günü kaymakamlık makamında Ulaşım Hizmetleri müdürlüğü, Şoförler Odası temsilcisi, Sosyal Politikalar Bakanlığı ilçe temsilcisi ile bir araya geleceğiz. Bunu nasıl hayata geçirebiliriz, nasıl sübvanse edebiliriz? Bizde toplantıdan çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz.”
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yasanın uygulamaya konulması ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasına ilişkin kendilerine yazı gönderdiğini hatırlatan Akyüz, yönetmeliğin Aile ve sosyal Bakanlığı tarafından çıkarılması nedeniyle kararı uygulamadıklarını açıkladı.
Çıkan yönetmeliğin Zonguldak Merkez, Alaplı, Kozlu, Karabük, Bartın ve Kastamonu gibi yakın bölgelerde de henüz uygulanmaya başlanmadığını dile getiren Akyüz “ Bu konu sadece Ereğli´yi değil, Türkiye´yi ilgilendirdiği için Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğinin üyesi olduğumuz için onların yolunda hareket etmek zorundayız. Bu uygulama diğer ile ve ilçelerde de uygulamaya başlanmadı. Büyük şehirlerde de biliyorsunuz belediyelerin resmi araçları olduğu için bu uygulama zaten yıllardır yapılıyordu. 65 yaş üstü olan büyüklerimiz de bizim için değerlidir. Ama bizleri de anlamaları gerekir. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza elektronik kartlardan vererek günde kaç kişiyi taşıdığımıza dair ücretsiz olarak ki bunları da bilmek istiyoruz. Belki ileriki günlerde hukuksal açıdan ücretsiz taşıdığımız yolcunun parasının iade edilme durumu söz konusu olabilir mahkeme kararıyla” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER