Amelebirliği 1923 kitap´ı basına tanıtıldı

Zonguldak Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz, Amele birliği Biriktirme ve YardımlaşmaSandığı tarafından basımı gerçekleşen ‘Amelebirliği 1923’ kitap’ını düzenlenen toplantı ile basına tanıttı.

Amelebirliği 1923 kitap´ı basına tanıtıldı

Zonguldak Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz, Amele birliği Biriktirme ve YardımlaşmaSandığı tarafından basımı gerçekleşen ‘Amelebirliği 1923’ kitap’ını düzenlenen toplantı ile basına tanıttı.Gülüç Büyük Anadolu otelde gerçekleştirilen tanıtıma, Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz, Amele birliği 1923 Kitabı’nı hazırlayan Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman, Amelebirliği Armutçuk şubesi yönetim kurulu üyesi Çetin Yiğit, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ve 15’e yakın gazeteci katıldı. Toplam 10 kişilik komisyon tarafından hazırlanan kitap’tan Bin(1000)adet basıldığını belirten Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz, kitabı hazırlayan maden mühendisi Ekrem Murat Zaman’a teşekkür ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu komisyon 1 yıllık bir çalışma sonucunda toplanan bilgi ve belgeleri kitap haline getirmek için yönetim kurulumuzdan Sayın Ekrem Murat Zaman’a teslim ederek bizi yetkilendirdi. Sonucunda ‘Amele birliği 1923’ isimli kitabımızı ortaya koyduk. Her şey unutulur, o kitaptaki bilgiler kaybolmaz diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Daha önce kömür, madencilik ve Zonguldak üzerine 3 kitabının olduğunu anlatan Ekrem Murat Zaman, Amele birliği 1923’ü de kendi kitabı olarak gördüğünü ifade ederek, “Bu çalışmalar ‘bende kitap yazayım’ diyebileceğiniz çalışmalar değil, bu bir roman değil. Bu çalışmalar, 20-30 yıl süren araştırmaların sonucu ortaya çıkan eserdir” dedi.
Toplantıda, Amele birliğini tanıtan kısa film gösterilirken, Diğer yandan Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, tanıdım toplantısının son bölümünde amele birliğinin geçmiş ve 5 yıllık stratejik planların anlattı.
Son olarak Toplantıya katılan gazetecilere bin adet basılan kitaplardan hediye eden Yılmaz, Gazetcilere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER